Efter otaliga rykten om att Intels tionde generations Core-processorer kommer kräva en ny processorsockel vid namn LGA 1200 har det första konkreta beviset på dess existens nu dykt upp.

Inför lanseringen av den tionde generationens Core-processorer från Intel har det som vanligt cirkulerat en rad olika rykten, precis som inför vilken processorlansering som helst. Ett av de rykten som cirkulerat är att den kommande generationens processorer kommer att kräva en ny processorsockel och således inte är kompatibla med dagens moderkort.

Detta rykte ser nu att vara mer eller mindre bekräftad sanning. Hemsidan Wccftech fick hem processorkylaren Arctic Freezer 7X för att recensera denna syntes den ryktade nya processorsockeln på baksidan av kylarens paketering.

Sockel LGA 1200 i kompatibilitetslistan hos Arctic Freezer 7X. Bildkälla: Wccftech.

Paketeringen för processorkylaren listar AM4, AM3(+), FM1/2(+) vad gäller kompatibilitet med processorsocklar från AMD. Från Intel däremot listas sockel LGA 775, LGA 115X och även den ännu inte officiella sockel LGA 1200.

Att processorkylarens förpackning listar denna sockel kan även indikera på en stundande lansering. Tidigare rykten har menat att Intel kommer att släppa lös Comet Lake-S som sägs bli den sista arkitekturen på 14 nanometers tillverkningsteknik under våren. Däremot har Intel varit fortsatt tysta om när vi kan komma att se den nya arkitekturen nå butikshyllorna.

I vanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med obekräftad information. Det är inte omöjligt att Arctic Freezer 7X fått LGA 1200 listad på sin förpackning som en försiktighetsåtgärd från tillverkaren. Intel har i skrivande stund inte bekräftat att Comet Lake-S kommer med krav på denna ryktade nya processorsockel. Även om flertalet rykten och läckor har pekat mot att det mycket väl kan komma att bli en ny konsumentsockel från Intel inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid