Intel har nu bekräftat att namnen Celeron och Pentium för bärbara datorer nu pensioneras efter att ha varit grundpelare i tillverkarens produktbud under flera årtionden.

Intel kommer snart göra sig av med två ikoniska produktserier och slå samman dessa under ett nytt namn. Produktserierna Pentium och Celeron som varit delar av Intels grundstomme under flera årtionden kommer från och med början av nästa år att försvinna från bärbara datorer.

De två instegsserierna kommer att slås ihop och bilda vad som fått det kreativa namnet ”Intel Processor”. Detta blir då en ny produktserie som består av instegsmodeller i till exempel bärbara datorer. Enligt Intel ska detta göra deras produktportfölj enklare. Det ska även låta företaget att lägga mer fokus på deras större produktserier som Core och Evo.

I dagsläget är det inte säkert om produktserierna kommer att fortsätta existera för stationära datorer. Intel ska inte ha några planer att lansera nya enheter i produktserierna för stationära datorer inom det närmsta framtiden. Däremot har det inte bekräftats vad som kommer att hända med produktnamnen generellt sett i framtiden. Klart står dock att vi inte kommer att se några bärbara datorer prydas av klistermärken med Celeron eller Pentium-namnen på från och med början av 2023.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid