Intel som nästa år kommer ta sina första steg på smartphone-marknaden har minst sagt tuff konkurrens framför sig bland de mer etablerade parterna. Intel ser Qualcomm som det största hotet, men håller samtidigt ett vakande öga över både NVIDIA och Texas Instruments.

Nästa år kommer bli en viktig milstolpe för många företag då PC-marknaden håller på att förändras, inte minst Intel som levt och växt sig till den gigant de idag är med hjälp av den. I takt med de förändringar som ligger runt hörnet ändras även konkurrenslandskapet, någonting AMD redan erkänt då det inte längre kommer att handla om AMD mot Intel.

Medan Intel inte gjort ett officiellt uttalande om detta, så har Fudzilla hört uppgifter från företaget som bekräftar samma sak. Intel håller på att ändra fokus från den traditionella PC:n till en mer mobil era sett till både handhållna enheter och bärbara datorer. Den aktör Intel ser som den största konkurrenten är ingen mindre än Qualcomm. Qualcomm är väletablerade på marknaden, är den mest effektiva ARM-tillverkaren att faktiskt få ut produkter på marknaden för slutkonsumenter men har även en mycket starkare patentportfölj än Intel på detta område. Qualcomm är även en av världens största halvledare utan egna fabriker.

Intel kommer snart börja skeppa deras systemprocessor Medfield, som ska dyka upp i minst två smartphones från två olika företag under första halvan nästa år. Windows 8 som väntas anlända Q3 2012, bjuder på ARM-stöd vilket innebär att x86 och ARM sakta men säkert är på väg att mötas. Medan man anser att Qualcomm är det största hotet, håller de även ett vakande öga på Texas Instruments men inte minst NVIDIA som växt som ARM-aktör på väldigt kort tid.

Källa: Fudzilla


Relaterade nyheter:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid