Ett system med dubbla 20-kärniga processorer baserade på Intel Sapphire Rapids har nu skådats i databasen för Geekbench. Resultaten för dessa tidiga upplagor är dock annat än imponerande.

Intels konsumentinriktade Sapphire Rapids-processorer må vara en bra bit ifrån lansering. Däremot har vi nu ett inlägg i databasen för den syntetiska testsviten Geekbench 4 där ett system utrustat med två av processorfamiljens serverenheter har testats.

Inlägget som börjat göra sina ronder på Twitter tack vare användaren Benchleaks visar ett system med dubbla ”Family 6 Model 143 Stepping 2”-processorer. Här kan vi se att varje processor kommer med 20 kärnor och 40 trådar tillsammans med 75 MB L3 cache och 20 MB L2 cache. Klockfrekvensen listas som 1,5 GHz och turbofrekvenserna kan enligt Geekbench sträcka sig hela vägen upp till 4,7 GHz.

Sett till prestandasiffrorna lyckades Sapphire Rapids-systemet kamma hem 1 340 poäng i den del av testet som pressar en ensam kärna. I den flerkärniga delen landade poängen på 31 666. Twitter-användaren jämföra dessa siffror med den poäng som en Ryzen 7 5800X hamnar på i samma test. Det ser dock inte jättebra ut för de kommande Intel-processorerna med 81,1 procent lägre poäng i den enkärniga delen och 23,3 lägre i den flerkärniga delen jämfört med AMD-processorn.

Värt att påpeka är att databasen inte nödvändigtvis har registrerat allt korrekt. Med en så stor skillnad mellan systemet med dubbla processorer och AMD-enheten finns det en god chans att klockfrekvensernas faktiska nivåer inte har registrerats. Inte bara är det höga frekvenser för serverprocessorer, Sapphire Rapids förväntas inte heller gå in i massproduktion förrän 2022 års andra kvartal. Något som innebär att detta med stor chans handlar om två tidiga ingenjörsexemplar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid