Efter Ice Lake kommer Sapphire Rapids till Intels Xeon-linje av processorer och nu sägs en hel del information om den kommande generationen ha läckt ut.

Stämmer den bild som hävdas detaljera Intels kommande processorarkitektur Sapphire Rapids kan den komma att ge en ordentlig uppgradering jämfört med nylanserade Ice Lake. Bilden listar bland annat ett högre maxantal processorkärnor, stöd för fler socklar, DDR5 och även integrerat HBM2e-minne.

Processorerna kommer bygga på Intel 10 nm Enhanced SuperFIN tillverkningsprocess. Här kommer det röra sig om upp till 56 kärnor per processor och TDP-värden på upp till 350 W. Sapphire Rapids kommer även med möjligheten att användas i upp till åtta socklar samtidigt i ett och samma system. Bilden visar även att processorerna kan få stöd för upp till åtta kanaler DDR5-4800 internminne och 80 PCI Express kanaler.

En annan intressant del av den kommande arkitekturens specifikationer är att Intel listar 64 GB HBM2e-minne med 1 TB/s bandbredd som en integrerad del hos enheterna. Bilden visar även stöd för olika instruktioner som AMX/TMUL och AVX-512.

Twitter-användaren Momomo_us kan även ha avslöjat mer detaljer om TDP-värdena hos de kommande processorerna. Enligt Momomo ska TDP-värdet på 350 W inte helt förvånansvärt vara för den absoluta toppmodellen med 56 kärnor. Efter denna följer en 44-kärnig enhet på 270 W och en 24-kärnig enhet på 225 W.

Visar sig ovanstående bild vara äkta är den något gammal. Detta då den listar Ice Lake som en produkt från år 2020. Däremot hävdas resterande information vara korrekt. Dock rekommenderar vi en nypa salt tillsammans med läckor, rykten och information som inte har bekräftats officiellt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid