Intel har under många år sålt sina egna moderkort för PC-byggare under produktfamiljen Intel Desktop Boards. Men nu har processorjätten beslutet att skrota programmet inom tre år och istället lägga resurserna på utveckling av nya formfaktorer och moderkort för bärbara datorer och Intel NUC.

Det kan finnas flera anledningar till varför Intel väljer att stänga ner sin moderkortssatsning. Inte minst på grund av en konkurrensansatt marknad som likt övriga PC-marknaden är på nedgång, men också det faktum att det idag är de mobila och bärbara plattformarna som har bäst utveckling. Framöver kommer Intel att satsa mer på tillverkning av moderkort för Next Unit of Computing-plattformen men även optimera sina bärbara ultrabook-plattformar samt lösningar för smidiga allt-i-ett datorer.

Genom att dra sig ur marknaden för desktopmoderkort lämnar man också segmentet fritt för övriga tillverkare som flera varit oroliga för att knuffas ur marknaden av Intel själva. Särskilt när processortillverkaren börjar integrera sina kretsar direkt på moderkorten med sin kommande satsning på BGA-formatet som innebär att processorn lödas fast direkt på moderkortet.

Intel har i ärlighetens namn inte varit på samma nivå som sina tredjepartstillverkare när det handlat om funktionalitet och användarvänlighet i sina desktopmoderkort och detta har med största sannolikhet också påverkat. Intel meddelar samtidigt att även Haswell som sägs lanseras i början av juni kommer att stödjas med moderkort direkt från processortillverkaren. Med andra ord kommer Intels Desktop Boards finnas på marknaden i åtminstone 2 år till,

Källa: PC World


2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedCalathea Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marcus Heinemo
Medlem

Bra, det var faktiskt mest skit.