Den beryktade minidatorplattformen Skull Canyon är nu officiellt avtäckt, som en ny NUC från Intel med entusiastinriktning. Datorn kommer beväpnad med en Skylake-processor med Iris Pro-grafik, och kan använda externa grafikkort för bättre spelprestanda.

Under gårdagen avtäckte Intel officiellt en ny minidator i NUC-serien, den här gången baserad på den nya Skull Canyon-plattformen. Det innebär större fokus på prestanda och expansionsmöjligheter än tidigare NUC-modeller, och framför allt ett fokus på gaming som inte har varit lika tydligt hos mer konsumentinriktade NUC. Den har också en mer avlång utformning än ordinarie, mer kvadratiska NUC, och mäter in på 216 x 116 x 23 millimeter.

skull_canyon_top

Intel Skull Canyon
Processor Intel Core i7-6770HQ
Grafikkrets Intel Iris Pro 580
Minne Plats för upp till 32 GB DDR4 SO-DIMM
Lagring 2 x M.2 (SATA3 eller PCIe 3.0 X4)
SD-kortplats
Nätverk Wifi 802.11ac
Gigabit ethernet
Bluetooth 4.2
Portar 1 x Hörlursport
4 x USB 3.0
1 x HDMI 2.0
1 x Mini Displayport 1.2
1 x Thunderbolt 3 (med USB 3.1 och Displayport 1.2)

Datorn har ett svart yttre och levereras med två olika lock, ett vanligt mattsvart samt ett som är prytt med Intels dödskallelogotyp, som vi känner igen från vissa moderkort och SSD-enheter sedan tidigare. Innanför skalet sitter en Intel Core i7-6770HQ-processor ur Skylake-familjen, med fyra kärnor, åtta trådar, 45 watt TDP och grafikkretsen Iris Pro 580.

Stöd för externa grafikkort

Sistnämnda ska vara betydligt snabbare än de ordinarie Iris-grafikkretsar som sitter i merparten av Skylake-processorerna. Den som vill kan även expandera med externa grafikkort via Thunderbolt 3-porten, med hjälp av PCIe-dockningsstationer såsom Razer Core.

Datorn kommer bli tillgänglig för förhandsbokning inom kort och bör börja levereras under andra kvartalet, med ett instegspris på 650 dollar, eller troligtvis strax över 6 000 kronor – lagring och minne ingår inte, utan får köpas separat.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Simon M Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Det är såna här produkter som får en att på allvar överväga behovet av en traditionell desktop. 720p kommer bli en barnlek i nästan alla spel. Tom med uppskruvade inställningar. Just Cause 3 sägs kunna hållas på drygt 30 fps i 1080p enligt en hand on med denna, antagligen var det med låga inställningar. Jag hoppas innerligt att den blir tillräckligt tyst under belastning, för det här är en produkt som kan forma framtiden. Säljer den bra kanske Intel satsar vidare på högpresterande NUCar, men i annat fall kanske dom återgår till tråkprestanda för sin NUC-line up. Jag tror att… Läs hela »