Intel har nu försett moderkortsutvecklare med nya uppdateringar för Intels Skylake, Kaby Lake och Coffee Lake-processorer som ska motarbeta säkerhetshålen Spectre och Meltdown.

De uppdateringar mot säkerhetshålen Spectre och Meltdown som Intel släppte för omkring en månad sedan rapporterades orsaka oregelbundna omstarter och andra problem för användare. Något som ledde till att Intel till slut valde att ta tillbaka dessa för att fortsätta arbeta på stabiliteten.

Senare blev en uppdatering tillgänglig för Intels Skylake-processorer, men resterande processorgenerationer fick vänta på sin tur.

En ny uppsättning BIOS-uppdateringar som nu har skickats ut till moderkortstillverkare ska enligt Intel ha genomgått grundliga tester utförda av både kunder och företagets industripartners för att garantera stabilitet.

De nya uppdateringarna är för sjätte, sjunde och åttonde generationens Core-processorer, det innebär Skylake, Kaby Lake och Coffee Lake. För den som använder en processor baserad på en annan arkitektur har Intel även släppt en .PDF-fil med ett uppdateringsschema som listar olika arkitekturer och processorserier samt hur långt tillverkaren kommit i utvecklingen av säkerhetsuppdateringar för dessa.

Enligt Intels uppdateringsschema kan vi se att uppdateringar för till exempel Broadwell, Haswell, Ivy Bridge och Sandy Bridge-processorer genomgått beta-tester. I slutändan är det dock upp till moderkortstillverkare att göra dessa uppdateringar tillgängliga för användare. Något som inte alltid har högst prioritet hos tillverkarna då det handlar om äldre processorgenerationer. Detta betyder att alla Intel-användare bör hålla ögonen öppna efter uppdateringar från deras moderkortstillverkare, men också att många riskerar att bli utan dessa uppdateringar.

Spectre & Meltdown leder till 32 stämningsansökningar mot Intel

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid