Med sina egna kretsar som byggklossar sägs Intel stå redo att lansera en ny lösning för internet-tv på en amerikanska marknaden. Tjänsten som ska förlita sig helt på strömmande tv från internet ska komma med en egen tv-box och en flexibel licenslösning för tv-kanaler.

Intel har redan tidigare varit inblandade i satsningar på tv-marknaden där man genom ett samarbete med Google fick in sina kretsar i företagets Google TV-lösning. Ett projekt som tyvärr inte gick riktigt som man hade hoppats och som gjorde att Intel började om på egen kula. Företaget köpte på sig media codecs från Real Networks och började utveckla sin egen lösning.

Enligt uppgifter till TechCrunch försökte Intel sjösätta sin internet-tv lösning redan 2012, men motstånd från upphovsrättsinnehavande mediabolag satte enligt ryktet käppar i hjulet.

Intel ska nu vara redo att visa upp sin tjänst under teknikmässan CES 2013 i Las Vegas nästa vecka. När man lanserar tjänsten blir det stad-för-stad i USA, just för att en nationell lansering skulle bli probelmatisk i samarbete med olika regionella mediabolag.

En viktig komponent i Intels nya tv-lösning sägs vara distributionen av annonser där bland annat ansiktsigenkänning kan komma att användas för att driva dynamisk annonsering i tv-kanalerna.

Vad som låter positivt ur användarsynvinkel är att tjänsten sägs komma med någon form av tvhistorik där användare ska kunna gå tillbaka i tv-tablån för att se eller spela in program som sänts för upp till en månad sedan.

Ryktena kring Intels tv-satsning har varit på tapeten under längre tid och om lanseringen nu sker i början på 2013 återstår det att se om och i så fall hur tjänsten kan komma att ta sig över från Atlanten till våra breddgrader.


2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
flopperTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Med det inbyggt från många TV-tillverkare så ser det dödfött ut.

flopper
Medlem
flopper

HD TV sändning över Internet borde väl vara lite framtiden för Tv hemma. vs att bygga ut nätet för TV med HD.