Nya tider kräver nya lösningar. Det Intel presenterat kanske inte är så nytt men det är att på allvar satsa på konceptet med bärbara som kommer med en ultratunn design och lång batteritid något företaget valt att kalla för Ultrabook. Tanken är att erbjuda konsumenter en lätt och portabel dator utan att tumma på prestandan.

Det verkar som att Intel verkligen lagt i en ny växel på den bärbara marknaden när AMD för första gången på länge visar sig som ett hot med sina Fusion APU:er och ARM som är på väg in i PC:n med hjälp av Windows 8. Man har gjort prissänkningar på sin Atom-plattform, visat tecken på att verkligen satsa stenhårt på att få in deras Smart Response-teknik som använder SSD:n som cache i bärbara datorer och ett gäng nya processorer på endast 17W.

Intel:s nya koncept heter Ultrabook och ska i korthet vara bärbara datorer för under 1 000 dollar (10 000kr) vara under 0.8″ tjocka, erbjuda en batteritid på upp till 10 timmar och ska komma med SSD eller SSD-cache med hjälp av Smart Response för snabb svarstid. De första Ultrabook-datorerna ska komma i slutet av året utrustade med Sandy Bridge, men konceptet ska inte dra igång på allvar först Ivy Bridge släpps under första halvan av nästa år.

ASUS UX21 i mitten, den första officiella Ultrabook-datorn

Vi skrev igår om ASUS UX21 som sannerligen passar in i den här kategorin och enligt Intel är ASUS UX21 den första officiella Ultrabook-datorn, med många fler designer på väg från flera företag.

Källa: TCMagazine

Relaterade nyheter:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid