Kretsjätten skiftar fokus från PC-marknaden, och behöver möblera om invändigt. Som konsekvens kan en tiondel, 11 procent av de anställda, bli arbetslösa.

Intel har offentliggjort sin finansrapport för första kvartalet 2016, och medan företaget fortfarande räknas som ett av industrins största och mest lönsamma så har försäljningen inte riktigt nått upp till förväntningarna. PC-marknaden krymper, och det gör även Intels vinstmarginal.

PC-marknaden minskar

Under de kommande månaderna kommer företaget genomgå stora omstruktureringar invändigt, med målet att göra företaget mer effektivt ekonomiskt. Man påpekar att företaget framöver kommer utvecklas från (men inte nödvändigtvis lämna) PC-industrin för att rikta mer fokus på växande marknader som minne, datacenter, sakernas internet och molnlösningar.

Upp till 12 000 anställda kommer därför varslas fram till 2017, och framåt mitten av nästa år ska nedskärningarna ha trätt i kraft och spara företaget uppåt 1,4 miljarder dollar årligen. Det är markanta siffror, och varslingen påverkar mer än en tiondel av Intels totala arbetsstyrka. Det är dock fortfarande oklart exakt i vilka sektorer de största nedskärningarna kommer ske.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav Gagergurra4 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
gurra4
Gäst
gurra4

Kånken nära förestående må tro? Visste att AMD skulle lyckas med det här en vacker dag. RIP Intel!

Gustav Gager
Admin

Det är väl att ta i en aning kanske