Vi har de senaste dagarna rapporterat om att Google officiellt ska stödja x86 med Android, och att Intel visat upp en surfplatta med Android 3.2 Honeycomb. Nu visar Intel upp en förhandstitt på deras referensdesign för smartphones, med Intels SoC Medfield, och Android 2.3 Gingerbread.

Intels nya satsning på den ultramobila fronten ser inte ut att ligga på MeeGo om vi ska lita på tidigare uppgifter och nu deras egna IDF (Intel Developer Forum). Man har visat upp en surfplatta med Google Android, och nu får sidan Anandtech en förhandstitt på företagets referensdesign med samma Medfield-plattform i deras surfplatta.

Intel_Medfield_smartphone

Intels referensdesign med Medfield visas upp av en anställd som testar telefonen. Den mäter 9,5 mm på bredden vilken kan jämföras med Samsung Galaxy S II på 8,5 mm eller HTC Sensation på 11,3 mm. Man berättar inte de exakta specifikationerna i Medfield utan menar på att klockfrekvenser och dylikt inte är intressant utan att det är användarupplevelsen som räknas. Det enda man säger är att grafiken är bättre än deras första smartphone-plattform Moorestown som inte fick en enda designvinst. Det enda vi med största säkerhet kan säga är att grafiken kommer från PowerVR.

 

Intel säger att Medfield kan erbjuda batteritid som är konkurrenskraftig mot ARM-baserade SoC:s som de kommande Krait, Kal-El. De första enheterna som nyttjar Medfield kommer inte dyka upp första under första halvan av 2012, vilket betyder att Intel kommer få konkurrera med SoC:s byggda på 28nm. Även fyrkärniga SoC:s borde vara en vanligare företeelse, och den nya ARM A15-arkitekturen som kan ha hittat ut i produkter då också.

Källa: Anandtech

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ReturLaglordenSwedish Berserktimmay Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
timmay
Medlem
timmay

Väldigt intressant om denna skulle ta fart!

Svensken
Medlem
Svensken

Jo kul för Intel. Bara det inte blir monopol för dom som på dator marknaden. Nej hoppas ARM kan stå emot detta. Jag håller tummarna för Cortex A15, Kal-El och Krait! 🙂

Laglorden
Medlem
Laglorden

Så då måste man ha helt nya ”appar”… nja, tilllåt mig vara lite skeptisk, på samma sätt som inte Windows slog på Mips eller PowerPC chips. Ja, OSet körde alldeles utmärkt men det fanns inga applikationer…

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Om någon kan lyckas, så är det Intel. Dom har världens bästa chipsetdesigners till sitt förfogande.
Håller med, monopolrisken är stor.