Årets IDF (Intel Developer Forum) startades med ett stort fokus på deras kommande LGA2011-processorer och plattformar. Vi har tidigare kunnat rapportera om att Intel övervägt att skeppa Sandy Bridge-E med vattenkylning, och att all kylning ska säljas separat. Båda delar ser ut att stämma då Intel nu visar upp vattenkylning som ska säljas löst.

Sandy Bridge-E ser ut att bli lite av en testplattform för Intel, då det blir de första processorerna i retail-förpackning som ska skeppas utan kylare inkluderad. Istället ska Intel ha ett utbud kylare på butikshyllorna att välja på, eller om man helt enkelt väljer att köpa en tredjepartskylare. Intel DBX-B finns redan att köpa separat i flera butiker sedan en tid tillbaka.

RTS2011LCa

RTS2011LCb

Intel Thermal Solution RTS2011LC, med produktkod BXRTS2011LC blir den första vattenkylningen från Intel, som företaget Asetek står bakom. Asetek är bland annat kända för att göra många OEM-lösningar och slutna system som Corsair H-serien. Så på det stora hela står Intel bakom design och koncept, medan Asetek är tillverkare av produkten.

Annons
RTS2011LCc RTS2011LCd

Kontaktyta och pump påminner väldigt mycket om annan vattenkylning från Asetek

RTS2011LCe RTS2011LCf

Här är systemet installerat på ett X79-moderkort med socket LGA2011 och man har valt att satsa på blå LED för vattenkylningen. Intel säger till LegitReviews att det inte finns ett sätt att stänga av LED-ljuset så för er som vägrar LED är det bästa att leta på annat håll. Kylaren ska inte bara fungera med LGA2011 utan är även kompatibel med LGA1366, LGA1156 och LGA1155.

Asetek har minst sagt blivit en gigant på vattenkylningsmarknaden, och med en partner som Intel i spetsen borde det inte dröja länge innan deras lösningar även blir en vanlig syn i OEM-system. Intels vattenkylning ska börja skeppas ut i distributionskanalerna i samband med lanseringen av Sandy Bridge-E och väntas få ett pris på 700 – 900 kr.

Relaterade nyheter:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
nussseYubi Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mats O
Medlem
Mats O

Det går nog att stänga av LEDarna om man verkligen vill. Går snabbt att fixa med en avbitare 😀

nussse
Medlem
nussse

Läste på Swecklockers att [quote]sägs även slå den välrenommerade Corsair Hydro H70 på fingrarna[/quote] vilket jag har svårt att tro. Och då den ändå inte kommer ingå när man köper prollen känns den helt onödig.