Intels nästa generation processor Ivy Bridge kommer göra sällskap av nya styrkretsar och moderkort, och det ser ut som att de sistnämnda är så gott som färdiga. Ivy Bridge är dock inte redo för lanseringen vilket gör att tillverkarna får sitta tillbaka och vänta.

Vi har väldigt länge haft ett ungefärligt lanseringsdatum för Ivy Bridge och flera datortillverkare ska ha fått tummen upp för att släppa bärbara datorer med Ivy Bridge den 8:e april. Nu avslöjas att moderkorten med Z77-styrkretsar vilket blir Intels ersättare till Z68 redan är färdiga, tre månader innan lanseringen av Ivy Bridge.

Tester av de nya styrkretsarna och moderkorten har pågått i månader, och ska i praktiken vara så gott som färdigställda. Problemet är att Ivy Bridge inte är redo för lansering, då vi antar att Intel arbetar för fulla muggar med tillverkningen av deras nya processor. Även om Intel skulle kunna skjuta fram lanseringen så finns det ingen anledningen att göra det då konkurrensen saknas i stora delar saknas mot deras nuvarande Sandy Bridge-processorer.

Den stora nyheten med Z77 är det inbyggda stödet för fyra USB 3.0-portar. Det här kommer göra USB 3.0 tillgängligt på i princip samtliga datorsystem på marknaden, och till slut göra den mycket snabbare standarden tillgänglig för alla. Något som även borde snabba på utvecklingen av fler USB 3.0-enheter.

Ivy Bridge ska bli bakåtkompatibel med nuvarande moderkort med socket 1155, men vi har hört att Z77 ska komma med andra funktioner som kommer vara till fördel för Ivy Bridge. Vad exakt detta är, är ännu oklart men det kan handla om att Z77-moderkort får en BCLK-multiplier som vi återfinner hos X79 och Sandy Bridge-E, något som öppnar upp för överklockning av låsta processormodeller.

Källa: Fudzilla


Relaterade nyheter:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid