Testresultat för kommande Kaby Lake i3 7350K har nu hittat ut på internet. Den lilla tvåkärniga processorn med fyra trådar visar sig tampas tidigare i5:or.

Ny information har läckt ut om en av instegsmodellerna i Intels Kaby Lake-familj för stationära datorer. Intel Core i3-7350K är en dubbelkärnig processor, men som utrustats med 4 trådar och Hyperthreading låsts upp för överklockning. Resultaten från Geekbench-testet som dykt upp är dock för en icke-överklockad processor. Men det stoppar inte 7350K från att knäcka både i5 6400 och i5 4670K.

7350k

Core i3-7350K kommer är utrustad med 4 megabyte (MB) L3 Cache och en boostfrekvens på 4,2 Gigahertz (GHz). TDP-värdet för processorn ligger också på endast 91 Watt.

i3 7350K tar sig an tidigare i5-processorer

Den lilla i3:an lyckas drämma till med ett enkelkärnigt resultat på 5 137 poäng i Geekbench. Det är högre än motsvarande resultat för i5-processor ur tidigare serier som inte har överklockats. För att göra det hela lite mer imponerande så lyckas processorn vid användning av alla sina trådar nå 10 048 poäng. Det resultatet är ungefär i linje med i5-6400 och i5-4670K, som båda har fyra fysiska kärnor.

Annons

i3-7350k-benchmark

Tidigare har Intel varit skeptiska till att lansera en överklockingsbar i3-processor. Snarare tycks i3-7350K vara tänkt som en uppföljare till den överklockningsinriktade Intel Pentium G3258 ur Haswell-familjen. Sistnämnda saknar dock hyper threading och använder mindre cacheminne, så förutsatt att prissättningen inte blir för hög kan i3-7350K mycket väl bli ett attraktivt alternativ för gaming.

Med det sagt så är inga av testresultaten verifierade ännu. För klara besked om hur Intels nya Kaby Lake-processorer presterar får vi helt enkelt invänta att de nya kretsarna hittar ut på butikshyllorna – och in i testlabbet.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Rråland Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Viktor Kock Appelgren

Hade en första gen i3 som lugnt tuggade på i 4.5ghz.
Är glad att se de rör sig i den här riktningen, speciellt om det är i5or med två avstängda kärnor.

Om inget annat ger det mainstream mer alternativ än i5K

Rråland
Gäst
Rråland

i3 har alltid varit aktuellt för gaming. Även utan överklockning har de haft högre frekvenser än sina större syskon och hyperthreadingen har ersätt de frånvarande två kärnorna på ett alldeles utmärkt sätt.

Men att nu äntligen kunna överklocka en i3:a, dessutom, låter ju mumma. Bara inte priset blir för högt i förhållande till de som inte går att överklocka (frekvenserna är ju dessutom rätt höga redan).