Surfplattor till höger och vänster, de finns överallt numera och växer i popularitet för var dag som går. Microsoft arbetar för fullt på sitt nya operativsystem Windows 8 som ser ut att påminna mycket om Windows 7 förutom att det ska vara anpassat för surfplattor och ha stöd för ARM-baserade SoC:s. Trots stödet för ARM fortsätter Intel sitt samarbete med Microsoft och planerar att släppa sin nya plattform i samband med lanseringen av Windows 8.

Förutom Cedarview-plattformen där vi känner till två nya kretsar från Intel på 3,5W respektive 6,5W har man även en anna plattform på gång som går under namnet Cloverview. Vi saknar ännu specifik data om Cloverview men den ska vara byggd på 32nm och ska komma under 3W TDP. Även styrkretsen, eller rättare sagt sydbryggan borde följa samma mönster då den i Cedar Trail ska lägga sig en bit under 1W TDP.

Enligt Bill Kircos på Intel så ska Cloverview släppas straxt innan eller ungefär samtidigt som Windows 8. Cloverview ska primärt vara utvecklad för surfplattor med sin låga strömförbrukning. Bill Kircos säger dock att plattformen kommer hitta in i andra typer av enheter så som netbooks, och ”slider-hybrid-enheter” i stil med surfplattor med utdragbart tangentbord.

Med tanke på den låga strömförbrukningen låter det inte helt osannolikt att Cloverview blir Intels första riktiga kontring mot ARM när de försöker ta sig in på PC-marknaden med hjälp av Microsoft.

Källa: This is my Next

Relaterade nyheter:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid