ioSafe har för vana att sätta säkerhet i första rum och när man nu lanserar sin SoloPRO lagringsenhet är det med skydd mot både bränder och översvämningar. Men ioSafe har även sett till att bjuda på fin prestanda med USB 3.0 eller eSATA gränssnitt.

ioSafe SoloPRO är en företagsklassad extern lagringsenhet men fungerar givetvis väl även för vanliga konsumenter som vill vara på den säkra sidan. SoloPRO huserar en ensam 3,5-tums hårddisk med en maximal lagringskapacitet på 2TB.

För att säkerhetskopieringen ska gå så snabbt som möjligt stödjer enheten SuperSpeed USB 3.0 och överföringshastigheter på runt 100 MB/s. Men det som får enheten att stå ut från mängden är utan tvekan dess säkerhetsfunktionalitet.

Annons

slideshow_solopro_2

Lagringsenheten kan först och främst få en värmebeständig varningslack i skrikande orange färg. För att SoloPRO ska vara lätt att hitta även efter extrema olyckor. Tillverkaren hävdar att konstruktionen tål upp att exponeras till en värme av 843° C under 30 min, eller för den delen sänkas i 3 meter djupt vatten under 3 dagar.

Prislappen blir som väntat något högre än vanligt och toppmodellen på 2TB ska säljas för motsvarande 4 000 kronor inklusive moms när den lanseras den 1 september.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid