Apples senaste generation av Ipad Mini får flera märkbara uppgraderingar. Numera hänger minstingen med i svängarna med den senaste A15-kretsen samt en ny design där hemknappen plockats bort.

Under sitt senaste evenemang tog Apple och avtäckte den senaste upplagan av sin minsta Ipad-modell. De stora nyheterna i lilla Ipad Mini handlar om en ny design som påminner om senaste Ipad Air och Ipad Pro. Detta tillsammans med en ny systemkrets för att öka kraften i det lilla paketet.

Vad är nytt?

Designmässigt har Apple skalat bort en del av kanterna runt enhetens skärm. Något som innebär en aningen större skärmyta samt att Ipad Mini numera kommer utan någon fysisk hemknapp. Retina-skärmen mäter in på 8,3 tum och har en maximal ljusstyrka på 500 nits.

Sett till den ökade prestandan kommer nya Mini med Apples A15 Bionic-krets som ska erbjuda 80 procent snabbare prestanda jämfört med föregående generations Mini. Vi ser även att Apple nu gått över till USB-C hos modellen samt att användare har möjligheten att införskaffa en upplaga med 5G-stöd.

Även kameran får sig en uppgradering. Numera rör det sig om en frontmonterad kamera på 12 MP med stöd för Apples Center Stage-teknik hos iOS15. Baksidan kommer även den utsmyckad med en 12 MP-kamera som erbjuder en f/1.8-bländare och stöd för Focus Pixels. Den bakre kameran kommer även med True Tone-blixt och stöd för Smart HDR 4K-videoinspelning.

Pris och tillgänglighet

Nya Ipad Mini kommer i konfigurationer med antingen 64 eller 256 gigabyte lagringskapacitet. För 64 GB och endast WiFi startar prislappen på 5 995 kronor. För den som även vill ha möjligheten för mobiltelefoni i sin Ipad börjar priset på 7 795 kronor. Båda enheterna finns att förbeställa redan nu från Apples hemsida och den skarpa lanseringen kommer att ta plats den 24 september.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid