Apple kan komma att utrusta kommande iPad Pro med en baksida i glas för att tillåta enheten att laddas trådlöst. I alla fall om en ny rapport är att gå efter.

En ny rapport från Bloomberg hävdar att Apple just nu arbetar på en ny upplaga av iPad Pro. Exakt vad som kommer att skilja dess innanmäte mot dagens enheter är oklart men utsidan sägs bestå till större del av glas, likt de senaste iPhone-modellerna. Detta för att tillåta enheten att laddas trådlöst.

Utöver en iPad Pro med en baksida av glas hävdar Bloomberg även att vi kommer att få se en ny iPad Mini. Denna sägs komma med mindre skärmkanter och en avsaknad av hemknappen. Apple ska också ha en tunnare upplaga av vanliga iPad på väg som ska vara riktad mot studenter.

Bloomberg rapport menar att utvecklingen av de nya surfplattorna fortfarande är i ett relativt tidigt skede. Skulle Apple däremot välja att utrusta kommande enheter med trådlös laddning innebär det att man inte gett upp hoppet om tekniken. För fyra år sedan visade företaget upp ”AirPower” som skulle bli en laddningsplatta som skulle kunna ladda en iPhone, en Apple Watch och trådlösa hörlurar samtidigt. Detta projekt lades dock på hyllan en tid senare. En sådan laddstation är däremot något som skulle kunna ta Apples drömmar om ett helt trådlöst ekosystem en rejält steg närmare verklighet.

I sedvanlig ordning rekommenderas det att rykten tas med en nypa salt. Exakt vad Apple har planerat för kommande generationer av sina produkter går endast att spekulera i just nu.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid