Apple har precis hållit sitt vår-event och avtäckte bland annat årets nya iPad Pro-modeller som får sig en ny systemkrets vars prestanda ska ligga på nivå med Apples processor M1.

Det har blivit dags för nästa generations iPad Pro-enheter att ta sina platser i rampljuset. Det rör sig om nya upplagor av både versionen med en skärmstorlek på 11 tum och den med en 12,9 tums skärm. Rent utseendemässigt syns det dock inga större skillnader utan fokus här ligger på vad som förändrats på insidan jämfört med föregående generation.

De senaste upplagorna av de två varianterna kommer nu att skeppas med Apples egna processor vid namn M1. Detta är den processor som sedan tidigare återfinns i de senaste upplagorna av MacBook Air, Mac Mini och MacBook Pro. Kvällens event bekräftade att processorn nu hittar sin väg till fler delar av Apples produktutbud i form av iPad Pro och den senaste generationens iMac.

Sett till grafikprestanda jämfört med föregående iPad Pro rör det sig här om över 1 500 gånger bättre prestanda. Vi ser även upp till två gånger snabbare lagring samt större lagringskapacitet på upp till två terabyte.

Den nya generationens iPad Pro-modeller kommer även med stöd för Thunderbolt och 5G. Apple lade även stor fokus på surfplattornas kameror. Här har surfplattorna utrustats med LiDAR-skanner. Vi ser även en uppdatering till frontkameran som nu ligger på 12 megapixel och en synvinkel på 120 grader. Denna kan nu följa personer framför kameran under videosamtal. En teknik Apple kallar ”Center Stage”.

Pro Display XDR slår ihop med 12,9 tums iPad Pro

En annan stor nyhet för årets upplagor blir exklusiv för den större iPad Pro-varianten. Här ser vi att Apple valt att använda sig av samma skärmtyp som Pro Display XDR använder sig av. Dock i ett mycket mindre format. Denna går nu under namnet Liquid Retina XDR och erbjuder 1 000 nits ljusstyrka över hela skärmen, 1 600 nits i toppstyrka och ett kontrastförhållande på 1 000 000:1. Skärmen kommer med totalt 2 596 zoner för ljusjustering, fabrikskalibrerad färgträffsäkerhet och 5,59 miljoner pixlar.

Pris och tillgänglighet

Den mindre iPad Pro-modellen med en skärmstorlek på 11 tum kommer med en prislapp som börjar på 9 495 kronor. Den större modellen med den nya XDR-skärmen på 12,9 tum bär en prislapp från 12 995 kronor. Detta gäller då upplagor med 128 GB lagring och endast Wifi.

Båda modellerna kommer att vara möjliga att förboka från och med 30 april. Lanseringen av de två modellerna kommer att ske någon gång under andra halvan av maj månad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid