Apple kommer under tredje kvartalet att lansera sin nya generations iPhone och nu kommer uppgifter som pekar på att telefonens tillkännagivande kan komma redan i slutet på september. Utöver detta sägs flera källor bekräfta en billigare 8GB modell av Apples iPhone 4 telefon som också den ska introduceras inom bara några veckors tid.

Apple har idag två olika modeller av iPhone 4 där telefonen kommer med 16GB eller 32GB lagringsutrymme. Inför sitt nästa generationsskifte har flera tidigare rykten talat om en billigare version av iPhone, något som nu ska bekräftats av flera oberoende källor till den brittiska nyhetsbyrån Reuters.

Reuters hävdar i en nyligen publicerad artikel att flera av Apples asiatiska komponenttillverkare nu börjat tillverka en billigare modell av iPhone 4 som med en mindre 8GB lagringskapacitet ska göra det lättare för Apple att vinna marknadsandelar mot speciellt Google och Android-plattformen. Apple sägs bland annat satsa hårdare på tillväxtmarknader där allt fler börjar intressera sig för mellanklassmodeller när det blir dags för smartphone-byte.

iphone4.mem16GB flashminne byts ut av 8GB från en koreansk tillverkare.

Om en 8GB modell av iPhone 4 verkligen är tillräckligt för att nå den bredare massan är analytiker lite osäkra på, troligtvis krävs det en helt ny modell med flera nedskärningar om Apple verkligen vill få intresse även från mer budgetkänsliga konsumenter.

iPhone 5 lanseras redan i slutet på september?

För dem som däremot vill åt det allra senaste från Apples utbud säger nu flera källor att den nya iPhone 5-modellen kan komma att lanseras redan i slutet på september. Som tidigare uppgifter antytt sägs det fortfarande handla om en modell med större skärm, bättre antenn och en kraftfullare 8-megapixelkamera än vad man hittar i dagens iPhone 4.

iPhone5dEn rending av hur Apples nya iPhone 5 kan komma att gestaltas.

Telefonen ska tillverkas av Hon Hai och Pegatron och företagen ska enligt källor till nyhetsbyrån fått en total order på 45 miljoner enheter. Vilket kan jämföras med de drygt 20 miljoner iPhones som såldes under andra kvartalet 2011.

Inom en månads tid bör vi alltså veta mer, kanske allt om Apples nya smartphoneplaner.

Relaterade artiklar:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LadyAnton KarmehedcoolacrilleJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Att sänka till 8 GB sparar de inte många kronor på. Jag håller med analytikerna om att de behöver en mer avskalad modell för att komma ned i pris och nå den marknad man hoppas på, eller köra med lägre marginaler på de äldre iPhone 4-modellerna.

coolacrille
Medlem
coolacrille

Så det var det som menades med budgetvariant…? Bra jobbat Apple, not.

Lady
Medlem
Lady

Med tanke på att allt som skrivs är rykte så återstår det att se vad Apple har att komma med..