Ryktena kring Apples kommande nylanseringar intensifieras ytterligare och nu säger nya rapporter att nästa generations Iphone samt en mindre modell av surfplattan Ipad ska presenteras den 12 september tillsammans med nya Ipod nano. Säljstarten ska i sin tur ske den 21 september.

Uppgifterna som publicerats på sajten iMore säger att Apple planerar ett event den 12 september där företaget ska presentera och tillkännage inte bara en ny Iphone, mest känds som Iphone 5, utan även en mindre version av surfplattan Ipad. Surfplattan som i rykteskarusellen oftast kallas Ipad mini ska presenteras på samma event som Apples nya Iphone, men det är ännu inte helt klart ifall Apple börjar sälja surfplattan den 21 september tillsammans med Iphone 5.

Sajten iMore hävdar att uppgifterna kommer från säkra källor som ”haft rätt tidigare”. Det ska även vara klar att alla framtida iOS-produkter kommer att använda den mindre dockningskontakt som Apple väntas introducera med sin nästa generations Iphone, vilket då bör betyda att även Ipad mini får en mindre kontakt än sitt större syskon. Surfplattan som ska vara väldigt lik sitt syskon, bara med en mindre skärm på drygt 7 tum.

iphone-5renderingIphone 5-rendering av Overdrive Design.

Exakt vad Apple i övrigt kommer att presentera under eventet som alltså sägs äga rum den 12 september är oklart. Men iOS 6 väntas vara ett av huvudnumren då den nya versionen av Apples mobila operativsystem väntas bli kärnan i deras nya Iphone.

Apple har som vanligt inte kommenterat uppgifterna som om de skulle stämma betyder att vi inom knappt två månader kan få se flera nya mobila Apple-produkter på marknaden.


Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid