Apple väntas presentera sin nästa generation iPhone den 4 oktober men redan sedan flera månader tillbaka har vi sett tydliga indikationer på hur telefonen kan komma att designas. Nu kommer en livs levande modell av iPhone 5 som frästs fram i en äkta aluminiumunibody design med glasfront. Den detaljerade prototypen ger en suktande vision om vad som komma skall.

Det är den tyska mobilsajten Giga.de som tagit på sig uppdraget att utveckla en livs levande iPhone 5 prototyp och arbetet som baseras på CAD-ritningar, komponentläckor och skal från tredjepartstillverkare är onekligen en härlig syn.

Prototypen är precis som Apples bärbara datorer tillverkade i en så kallad unibody design – en enhetlig kropp fräst ur ett solit stycke aluminium. Man har utrustat telefonen med en glasfront på framsidan som ska skydda den större skärm som iPhone 5 ryktas utrustas med.

img_01871

iPhone 5 – större men ändå mindre

Enligt giga.de ska telefonen passa mycket bra i de olika iPhone 5 skal som börjat dyka upp på den asiatiska marknaden och det som kanske är mest förbluffande är att man menar att telefonen faktiskt känns mindre och smidigare än sin föregångare, trots en större skärmpanel. De mått som prototypen erhållt visar en droppliknande design med en avsmalnande profil som mäter som mest 6,86 mm och i andra änden endast 5,33 mm. Vilket kan jämföras med 9,3 mm på iPhone 4. iPhone 5 ser ut att bli något bredare men de få millimetrar det handlar om glömmer man snabbt när vi mäter längden där nykomlingen faktiskt ska bli något kortare – 109,98 mm mot 115,2 mm.

dscn73271

dscn7331

Den riktig finslipade prototypen ska enligt sajten ligga bättre i handen än iPhone 4, inte minst tack vare sin mer organiska design som följer handens kupning. Man menar att iPhone 4 faktiskt känns lite klumpig i jämförelse.

Storleken skiftar – 4,3 eller 4 tums skärm?

Noterbart är dock att vissa skaltillverkare antyder att iPhone 5 bör bli större än den prototyp som visats upp av Giga.de. Här pratar man om en telefon som både är bredare och längre med en skärmstorlek närmare 4,3 tum än de 4 tum som prototypen modellerats efter. Även om den droppliknande designen och tunna profilen kvarstår.

dscn73271

Apple väntas som bekant förse iPhone 5 med en dubbelkärnig Apple A5 processor samt en 8 megapixel kamera. Men det talas även om ett betydligt mer avancerat system för röststyrning av telefonen, en ny kapacitiv hemknapp och andra godsaker.

Det är bara dagar kvar tills Apple väntas presentera sin nya iPhone och om den prototyp man nu tillverkat på Giga.de stämmer överrens med slutprodukten har Apple onekligen höjt ribban för sin industridesign – återigen.

Relaterade nyheter:

Annons

13
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Monica ZhaoJonas AnderssonMerlinenJaqAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
McKinley
Medlem
McKinley

Utöver att telefonen är riktigt tråkig till utseendet, har vi den största besvikelsen kvar att förvänta oss.
Ingen HD-display?

Fredrik
Medlem
Fredrik

Ni tror inte alltså att den har svarvats fram? Eller menar ni egentligen att den har frästs fram?

Merlinen
Medlem
Merlinen

Läser man andra siter så är det där ingen ”prototyp” bara en på hittat modell som man tror att den kommer se ut en så kallad ”Mock-Up”.

tex.
http://www.redmondpie.com/iphone-5-mock-up-made-entirely-out-of-rumors-and-cases-floating-around-photos/

Tempel
Medlem
Tempel

Med ett unibody i alu, hur skall dom lösa problemet med antennerna? Sitta riktade framåt mot huvudet? Lär bli hemska SAR-värden då.

Aster
Medlem
Aster

[quote name=”Tempel”]Med ett unibody i alu, hur skall dom lösa problemet med antennerna? Sitta riktade framåt mot huvudet? Lär bli hemska SAR-värden då.[/quote]

Nej, det är bara ett fantastiskt nytt sätt att bygga antenn på och iHead tror jag tekniken kallas och är en revolution!

Merlinen
Medlem
Merlinen

[quote name=”Anton Karmehed”]Har du inte läst nyheten Merlinen eller har jag varit så dålig på att förklara mig? 🙂 ”Det är den tyska mobilsajten Giga.de som tagit på sig uppdraget att utveckla en livs levande iPhone 5 prototyp och arbetet som baseras på CAD-ritningar, komponentläckor och skal från tredjepartstillverkare är onekligen en härlig syn.” ”Det är bara dagar kvar tills Apple väntas presentera sin nya iPhone och om den prototyp man nu tillverkat på Giga.de stämmer överrens med slutprodukten har Apple onekligen höjt ribban för sin industridesign – återigen.”[/quote] Nja snarare att ni skriver att det är en prototyp =… Läs hela »

Jack sorensen
Medlem
Jack sorensen

@Merlinen…Prototyp, (av grekiskans proto betyder modell- urbild-, ur-), förlaga, testmodell. Inte färdig utgåva, ett utkast. En prototyp är en produkt som bara finns i ett eller ett fåtal exemplar. Den ser ut och fungerar som den färdiga produkten är tänkt att göra, men kan bestå av något enklare material.
Den engelska benämningen mockup (eller mock up) avser en modell, eller prototyp som bara delvis fungerar.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Prototyp
Google is your friend.

Merlinen
Medlem
Merlinen

[quote name=”Jaq”]@Merlinen…Prototyp, (av grekiskans proto betyder modell- urbild-, ur-), förlaga, testmodell. Inte färdig utgåva, ett utkast. En prototyp är en produkt som bara finns i ett eller ett fåtal exemplar. Den ser ut och fungerar som den färdiga produkten är tänkt att göra, men kan bestå av något enklare material.
Den engelska benämningen mockup (eller mock up) avser en modell, eller prototyp som bara delvis fungerar.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Prototyp
Google is your friend.[/quote]

Och denna replika fungerar ju inte alls, så änu mera orsak varför man inte bör kalla den för prototyp.

Jonas Andersson
Gäst
Jonas Andersson

Vet ni någon annan sajt där man kan hitta en billig Ipad?

Monica Zhao
Gäst

Hello Dear Friend, May you have a nice day. I am Miss Monica Zhao from B.O.B in China. We are a manufacturer of Smart Phones and a good supplier of electronic products. If you are in need of any electronic products from China, such as smart phones, MID, IPAD, tablet, iphone, mobile phone accessories, etc. You can send me a detailed inquiry and I’ll reply as soon as possible with the better quality and lower prices. It will be our great honor and biggest happiness to communicate with you. Thanks very much for your reading. You can also reach me… Läs hela »