Iphone 5 inte bara säljs i rekordfart, den nya nallen från Apple har även rejält med fart under sitt nya aluminiumskal. Prestandatesterna fortsätter att sippra ut och det kanske mest imponerande är telefonens kapacitet i webbläsartestet Sunspider där man krossar konkurrenterna.

Apple har alltid varit duktiga på att optimera sina systemprocessorer och webbläsare för god prestanda men med Iphone 5 och tillverkarens egenutvecklade ARM-processor Apple A6 lägger man en ny ribba på marknaden. Enligt de första testerna i Javascript-testet Sunspider 0.9.1 är Iphone 5 den första telefon, eller ARM-baserade enhet överhuvudtaget som tar sig ner under 1 000 millisekunder.

Iphone 5 får i Anandtechs tester ett slutresultat på 914,7 millisekunder vilket kan jämföras med exempelvis Samsung Galaxy S III på 1 442,9 millisekunder. Att Iphone 5 kommer utrustad med en dubbelkärnig processor på 1,0 gigahertz medan Galaxy S III huserar en fyrkärnig processor på 1,4 gigahertz säger en del om vilket arbete Apple lagt ner under utvecklingen av sin nya systemkrets.

Apple_A6_2

Kraftfullare minneskontroller en nyckelkomponent

Redan de första prestandaresultaten visade på att Apple lagt stor vikt vid minneskontrollern i sin nya systemprocessor och detta är något som länge ansetts som en av Cortex-A9-arkitekturens största brister – Cortex-A9 används i systemprocessorer som Samsung Exynos 4 Quad, Nvidia Tegra 3 och OMAP 4460. Vi vet fortfarande inte exakt hur Apple byggt sin egna CPU-arkitektur men att företaget siktar på klassledande surfprestanda är inte helt oväntat. Noterbart är att inte ens Intels nya Atom Z2460 processor som kan arbeta i upp till 2,0 gigahertz klarar av att matcha Apple A6 i Sunspider-testet. De första prestandasiffrorna pekar på ett resultat just norr om 1 000 millisekunder för Motorola Razer I med Intels Medfield-plattform.

Apple börjar sälja Iphone 5 i Sverige den 28 september och prislappen tros börja på 5 795 kronor för instegsmodellen med 16 gigabyte lagringsminne.


Relaterade artiklar:

Annons

30
Leave a Reply

Please Login to comment
30 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
niseraIphonemantaolnuzebelLadyVegaPunk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nissesa
Gäst
Nissesa

Nja, JB på SGs 3 ger ett resultat på under 1100… Skillnaden är inte så stor

Medlem
Redfaction

[quote name=”Joe Dee”]Samma i England Rekord många beräknas ÖVERGE Android för Apple[/quote]

Hmm varför skulle någon vilja byra Android mot denna låsa skräp sak från Apple. Iofs det kanske betyder att fler blivit grundlurade att köpa produkter från detta storföretag som mest producerar låsta produkter i fula skal.

Tobbe Nukem
Medlem
Tobbe Nukem

Hur orkar man skapa så många användare för att spämma Apple-evangeliet?

Nissesa
Gäst
Nissesa

Herrejävlar, är ni iboys 5 år gamla mentalt?

Bjornsson
Medlem
Bjornsson

Har kört iPhone sedan 3Gn kom, 4 och 4S, kommer med största sannolikhet bli en 5a med.
Gillar deras iOS och användarvänlighet, det som är deras största fördel.
Och sedan, vem vill ha en surtplatta mot örat?

N_A_
Gäst
N_A_

Haha! ’Li Jung’, ’Bo343434’, ’Lina E TecTeam Swed’, ’Peter Advokat STHLM’, ’Joe Dee’, ’Oxcd33’ och ’Tom 45+’ verkar alla ha svårt med stavning och versaler…konstigt!

Phone
Gäst
Phone

Tobbe Nukem, hahahah håller med dig! 😆
Själv har jag bytt från crapPhone 4 till SGS3, fyyy satan vilken skillnad och frihet. Batteritiden ska vi inte ens tala om vilken skillnad. Aldrig igen en äpple tele för min del.

kojt
Gäst
kojt

Men sluta….
Sunspider har nästan ingenting att göra med var du har för hårdvara och nästan allt med att göra hur bra din browser hanterar javascript.
Min i7:a på 2.8Ghz får:

207ms i Chrome
3638ms i IE8

Hur författaren till artiklen får detta att låta som hårdvaran är det viktiga, är en gåta för mig.

UT_lol
Medlem
UT_lol

[quote]Att Iphone 5 kommer utrustad med en dubbelkärnig processor på 1,0 gigahertz medan Galaxy S III huserar en fyrkärnig processor på 1,4 gigahertz säger en del om vilket arbete Apple lagt ner under utvecklingen av sin nya systemkrets.[/quote]
Javascript är inte multitrådad! 😉

AmiDonc
Medlem
AmiDonc

Kommer NH göra egna tester?
Kommer ni då ha med Gnote, Gnote 2?

N_A_
Gäst
N_A_

[quote name=”kojt”]Men sluta….
Sunspider har nästan ingenting att göra med var du har för hårdvara och nästan allt med att göra hur bra din browser hanterar javascript.
Min i7:a på 2.8Ghz får:

207ms i Chrome
3638ms i IE8

Hur författaren till artiklen får detta att låta som hårdvaran är det viktiga, är en gåta för mig.[/quote]

Du har gjort nånting fel. Jag får 108ms i chrome och 109ms i IE på en i7 4.8GHz. 546ms i chrome och 545 i IE på en Pentium D 3 GHz. Och 3535ms på iPhone 4.
Slutsats hårdvaran spelar roll.

Zapp
Medlem
Zapp

Njae, men tycker väl ändå att Apple ska ha lite cred för att de håller åtminstone lite av vad de lovar i Keynote och sätter lite press på konkurrenterna. Optimering åt alla är väl bra oavsett operativsystem eller hårdvara?

ctrl
Gäst
ctrl

Körde testerna på min Nexus med JB. Vet inte om det påverkar att jag inte startat om på länge eller har mina andra program igång i bakgrunden.
Chrome
[imgcomment image[/img]

Opera
[imgcomment image[/img]

Default Android
[imgcomment image[/img]

knute
Gäst
knute

SERIÖST?

Stock browser?
Javascript?
Vilket oseriöst test.

Anders Lugnér
Gäst
Anders Lugnér

Om en iPhone5 har en tvåkärnig 1GHz processor borde den inte kunna jämföras med min Amd Turion L625 på 800MHz som med FF på Ubuntu 12 får sunspider resultatet 563ms? Eller skiljer sig arkitekturerna så mycket?

anonymous2000
Gäst
anonymous2000

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Nissesa”]Nja, JB på SGs 3 ger ett resultat på under 1100… Skillnaden är inte så stor[/quote]Eftersom Samsung inte ännu spikat JB för GS3 så är det svårt att ta med de siffrorna. Men helt klart kommer skillnaden bli mindre.[/quote] JB 4.1 är spikat för S3. Samsung representant har gått ut med detta officiellt. Också kommer den hårdvaruuppdaterade S3 med 4.1 från fab. Enligt anandtech test så står det ”international” på S3 testet. Kanske är den cripplade US versionen dom kör i testet menar jag. Det kommer inte vara långvarigt ledande för Apple hur som helst. Google äger… Läs hela »

HatePhones
Gäst
HatePhones

Hmmm 5795: – 😮 finns det verkligen folk som lägger så mycket pengar på en telefon, jag har aldrig hoppat på vare sig Samsung eller ifåne 😆 , men är inte telefonerna överprisade med tanke på det lilla det verkligen gör speciellt när det gäller hållbarhet. Det finns fortfarande ingen telefon som är lika hållbar som min trogna R310s ”Hajen” (och jag har provat alla de andra så kallade hållbara telefoner fullkomligt skräp alla) ge mig en ifåne eller android baserad telefon som klara att backas över med en bil, tappas i badkaret eller glömmas i skogen en hel dag… Läs hela »

Iphoneman
Gäst
Iphoneman

Inse GS3 fanbois, hårdvara och storlek spelar ingen roll, om man har ett skit OS så blir det som det blir.
Iphone 5 är båda snabbare, bättre grafik, tåligare (såg test där SG3 splittras och Iphone 5 fick lite repor).
Och med tanke på allt gnäll från Androidare, varför gnälla eftersom ni ändå är ”bäst” enligt er?
Lägg pengarna på kvalitet nästa gång så ni slipper bli avundsjuka

VegaPunk
Gäst
VegaPunk

Har en iPhone 4s och det är helt åt helvete piss. Så jävla stel och tråkig telefon förtjänar fan ett diplom.Ser fram emot Galaxy Note 2 med Android, frihet frihet FRIHET.

Lady
Medlem
Lady

[quote name=”VegaPunk”]Har en iPhone 4s och det är helt åt helvete piss. Så jävla stel och tråkig telefon förtjänar fan ett diplom.Ser fram emot Galaxy Note 2 med Android, frihet frihet FRIHET.[/quote]

Förklara för mig denna frihet du pratar om ?
Har inte riktigt förstått detta, låste Apple in dig i lägenheten eller hindrar dig från att handla mat vissa tider på dygnet ?
Alla kan inte lika samma, vilket är bra då får vi variation och bättre utveckling.

nisera
Gäst
nisera

[quote name=”Iphoneman”]Inse GS3 fanbois, hårdvara och storlek spelar ingen roll, om man har ett skit OS så blir det som det blir.
Iphone 5 är båda snabbare, bättre grafik, tåligare (såg test där SG3 splittras och Iphone 5 fick lite repor).
Och med tanke på allt gnäll från Androidare, varför gnälla eftersom ni ändå är ”bäst” enligt er?
Lägg pengarna på kvalitet nästa gång så ni slipper bli avundsjuka[/quote]

Är det inte kul med aluminiumet som repas så lätt 🙂

Iphoneman
Gäst
Iphoneman

[quote name=”nisera”][quote name=”Iphoneman”]Inse GS3 fanbois, hårdvara och storlek spelar ingen roll, om man har ett skit OS så blir det som det blir.Iphone 5 är båda snabbare, bättre grafik, tåligare (såg test där SG3 splittras och Iphone 5 fick lite repor).Och med tanke på allt gnäll från Androidare, varför gnälla eftersom ni ändå är ”bäst” enligt er?Lägg pengarna på kvalitet nästa gång så ni slipper bli avundsjuka[/quote] Är det inte kul med aluminiumet som repas så lätt :)[/quote] Smårepor blir det på alla modeller (och vem bryr sig om lite skratch på baksidan?). Men väljer hellre nåt som håller för… Läs hela »

taolnuzebel
Gäst
taolnuzebel

kom inte alla fanboys och sa att iphone4s var hållbarare än s2:an och hur gick det… fan det finns butiker som lever på att BARA reparera skärmar och glas till 1 telefon. sure det säljs en jävla massa telefoner men kvaliten….

Iphoneman
Gäst
Iphoneman

Håller med, iphone 4 är ömtålig.
Nu pratar vi dock om 5an om du nu missade det

nisera
Gäst
nisera

[quote name=”Iphoneman”][quote name=”nisera”][quote name=”Iphoneman”]Inse GS3 fanbois, hårdvara och storlek spelar ingen roll, om man har ett skit OS så blir det som det blir.Iphone 5 är båda snabbare, bättre grafik, tåligare (såg test där SG3 splittras och Iphone 5 fick lite repor).Och med tanke på allt gnäll från Androidare, varför gnälla eftersom ni ändå är ”bäst” enligt er?Lägg pengarna på kvalitet nästa gång så ni slipper bli avundsjuka[/quote] Är det inte kul med aluminiumet som repas så lätt :)[/quote] Smårepor blir det på alla modeller (och vem bryr sig om lite skratch på baksidan?). Men väljer hellre nåt som håller… Läs hela »