Iphone 7 Live: NHW och Surfa streamar live under kvällens Apple-event

Även Apple-bingo och de största Apple-flopparna står på schemat under kvällen

3

Iphone 7 eller helt enkelt en ”ny” Iphone kommer att lanseras ikväll när Apple bjuder upp till hov. Hänga med i vår livstream där det vankas allt från Apple-bingo till Apples värsta floppar.

Varje september är det dags för ett nytt Iphone-event i Apples högkvarter i San Fransisco och ikväll kl 19.00 svensk tid är det dags igen. NordicHardwares redaktion slår sig samman med systersajten Surfa.se och levererar en fullspäckad livestream under onsdagskvällen. Det blir vardagsrumshäng med Anton och Carl från NordicHardware samt smartphone-expert Joel, chefredaktör på Surfa.se.

Obs. För att få notis om Livesändningens start börja prenumerara på Surfa.se på Youtube.

Apple-bingo och största flopparna

Förutom att NHW och Surfas expertpanel kommer att guida er genom Apples pressevent under kvällen blir det både historiska genomgångar av Apples Iphone-lanseringar. Frågeställningar kring vad vi tycker om 3,5mm-portens ”död” och andra händelser i samband med Apples lansering. Det blir givetvis även jämförelser med äldre Iphones och inte minst lyfter vi även några av Apples största floppar genom åren. Missa inte heller att ställa dina egna frågor till panelen eller att delta i vår Apple-bingo (PDF)!

Sändningen startar kl 18.45 och fortlöper fram tills Apple bedömer sig färdiga och panelen avrundat kvällen, troligtvis någon gång mellan 21.00 och 21.30. Här nedan kommer vi även uppdatera liveartikeln med korta textuppdateringar för att markera höjdpunkter under kvällens pressevent.

Svenska Smartphoneguiden

Obs. NordicHardware kommer även att streama eventet live på Facebook men det rekommenderas att man använder sig av Youtube-streamen för högre bildkvalité och fler kameravinklar.

Livehöjdpunkter från Iphone 7-eventet:

Uppdatera sidan (F5 eller Cmd + R) för att läsa de senaste nyheterna.

20:47: Apple Iphone 7 kommer att börja säljas den 16 september med 32GB, 128GB eller 256GB och priserna börjar på 649 dollar. Iphone 7 Plus med dubbla kamerasensorer börjar vid 769 dollar med samma lagringsalternativ. Vad de svenska priserna landar på är fortfarande oklart.

20:42: 12h batteritid vid LTE-surfning, 2h mer än Iphone 6S. Bäst batteritid i en telefon någonsin.

20:36: Apple A10 Fusion. 40% än A9 och två CPU-kärnor. Även två energisnåla kärnor som tar hand om lättare belastning. GPU-kretsen är 50% kraftfullare än i A9.

20:31: Airpods, helt trådlösa headset till Iphone som har 5 timmars batteritid och en egen krets för att hantera den trådlösa kopplingen och ljudet.

20:26: Nya Iphone-lurarna skeppas med Lightning-hörlurar och en Lightning-till-3,5mm-adapter. Det blir ingen extra kostnad.

20:24: Iphone 7 får ingen hörlursport utan kör med lightning-anslutning för lurar och laddning. Telefonen får dubbla högtalare, en upptill och en nedtill.

20:22: 25% ljusstarkare skärm i nya Iphone 7 med bättre färger och bättre färgomfång.

apple-iphone-watch-20160907-5046

20:21 Du kan även använda de dubbla sensorerna för djupeffekter i profilbilder och andra lägen.

20:14: Apple kör dubbla sensorer på Iphone 7 Plus, två kameror med dubbla objektiv där du kan få ”äkta” zoom-funktion även i din Iphone. 2x optisk zoom eller 10x mjukvaruzoom.

20:09: 60% snabbare sensor på 12MP och med en bildprocessor som enligt apple har ”superdator-prestanda”

apple-iphone-watch-20160907-4904

20:08 Det blir optisk bildstabilisering i både Iphone 7 och Iphone 7 Plus.

20:05 Iphone 7 får en ny hemknapp som inte är mekanisk utan tryckkänslig och får en ny taptic engine. Man konstaterar också att telefonen är vatten och dammtålig enligt IP67.

19:59 Apple bekräftar nu även Iphone 7 på sin presskonferens.

19:56 Apple Watch Series 2 kommer att kosta från 369 dollar.

19:51: Apple råkar läcka information om Iphone 7 på Twitter. Den blir vattentålig, Iphone 7 Plus får dubbla kameror och längre batteritid med stereohögtalare.

19:45 Apple Watch Series 2 får även ljusstarkare skärm och är vattentålig ned till 50 meter och levereras med watchos 3.

19:41 Apple Watch Series 2 får även integrerad GPS och liknar mer och mer en kombinerad smartklocka- och sportklocka.

19:39: Apple lanserar ny klocka, nya Apple Watch Series 2 får dubbelkärnig CPU och nu grafikkrets, den är även vattentålig och Apple visar hur den är testat för att användas i simbassäng.

19:32: Apple visar upp en Pokemon Go-app för Apple Watch.

19:27 Apple berättar att man är världens näst största klocktillverkare med Apple Watch.

19:21 Apple pratar vidare om mjukvara, en hel del om utbildning och produktivitet med deras Iwork-mjukvara.

19:12 Super Mario kommer till iOS avslöjar Apple.

19:00 Presseventet startar

18.45 NHW och Surfa startar sin livesändning

Rubrik

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
StefanAnton Karmehedmikael Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
mikael
Gäst

tror ni apple kommer erbjuda snabb laddning? i nya iphone

Anton Karmehed
Admin

Bra fråga Mikael. Någon form bör man köra!

Stefan
Medlem
Stefan

Hej Anton och gänget!

Jag har en idé om varför 3,5mm uttaget har slopats.
Kan det faktiskt inte ha att köra med den taktila kretsen för ”nya” hemknappen? Den sitter ju där uttaget skulle ha gått in vad jag kan se på presentationen.

De säger att den är ny/uppgraderad och större för att kunna simulera en massa nya ”känslor”… 🙂

Vad tror ni?