Qualcomm Atheros visade upp en spännande nätverksteknik kallad Hy-Fi under IQ2012 i Berlin. Namnet härstammar från Hybrid som är grundtanken när Qualcomm blandar elnätverk med trådlöst Wifi-nätverk. Där Hy-Fi ska ge dig bästa möjliga nätverkshastighet helt automatiskt.

Så kallat powerline networking är en teknik på framfart och bland annat Netgear talade sig varma för konceptet under IFA 2012 där man är övertygade om att en kombination av nätverk över elnätet och trådlöst Wifi är framtidens melodi. Qualcomm Atheros har gått händelserna i förväg och lanserat sin Hy-Fi teknik som just sammanför dessa två tekniker i en och samma produkt.

Hy-Fi låter dig använda elnätet och trådlösa Wifi-signaler samtidigt och kan använda detta för att balansera nätverksbelastningen för olika användningssituationer där störningar i elnätet eller de trådlösa signalerna inte ska orsaka märkbara problem för användaren. Genom att automatiskt växla mellan de två nätverksteknikerna ska användarens uppkoppling förbli opåverkad. Man kommer även kunna nyttja de båda nätverken samtidigt för att öka den maximala överföringshastigheten mellan olika klienter.

Det är ännu oklart när Qualcomm Atheros Hy-Fi-teknik hittar ut på marknaden men förhoppningen är att det sker inom en ganska snar framtid.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid