Augmented reality är ett av de hetaste slagorden på mobilmarknaden idag och kretsutvecklaren Qualcomm är en av teknikens stora förespråkare. När man visade upp sin senaste lösning för AR-marknaden på IQ 2012 var det under samlingsnamnet Vuforia och ett fokus på molnet.

Qualcomm Vuforia är ett verktyg för utvecklare att nyttja beräkningskraften i företagets systemprocessorer med olika former av augmented reality. Tekniken använder sig av den bild som enhetens kamera plockar upp och identifierar objekt som är lagrade i de AR-appar man använder kameran genom.

Den stora skillnaden mot tidigare lösningar är att tekniken blivit effektivare men också att man flyttat lagringen av identifierbara objekt till molnet istället för lokalt på din enhet. Det betyder att man istället för ett hundratal olika AR-objekt kan knyta miljontals bilder i en och samma applikation för aktivering med Vuforia.

 

Förstärkt verklighet är kanske fortfarande mest en spännande och rolig lösning för våra smartphones och surfplattor, men räkna med att Qualcomm och deras konkurrenter kommer fortsätta utveckla tekniken. Något vi givetvis kommer följa.


1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Segen01 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Ni som vill testa 🙂

http://www.fingerfunk.se/ARCB/