Ännu en gång är det dags för ett smakprov på det senaste från Intel, nämligen Ivy Bridge. Det är överklockningsprofilen coolaler som fått tag på ett ingenjörsexemplar med fyra kärnor och en klockfrekvens på 2,0 GHz, där han kör minnena i 2134 MHz CL6.

Intels kommande tick som kommer inledas på 22nm är baserad på deras Sandy Bridge-arkitektur och kallas för Ivy Bridge. Ivy Bridge ska komma med flera mindre förbättringar på processorn, medan grafikdelen och nordbryggan ska få det största lyftet mot idag. Grafikkretsen väntas bli runt 60 procent bättre än i Sandy Bridge, och processorn kommer att ha officiellt stöd för PCI Express 3.0. Men det som väntas av arkitektur är främst lägre strömförbrukning än tidigare. Nu har coolaler fått tag på ett ingenjörsexemplar av Ivy Bridge.

Ivy_Bridge_B1a

Flera medier har gått ut med att processorn kommer med en B3-stepping någonting som är felaktigt. Processorn kommer enligt CPU-Z med ”Stepping 4” och coolar själv, tror att processorn är av stepping B1. Bokstaven B avslöjar att processorn genomgått en större revision sedan den först trycktes ut. Det är inte osannolikt att de Ivy Bridge-processorer vi får se i handeln kommer vara av stepping B2, då en ny stepping i normala fall tar runt tre månader att utveckla och tillverka.

Ivy_Bridge_B1b

Processorn rapporteras i CPU-Z att komma med en klockfrekvens på 2,4 GHz då den visar upp vilken turbo-frekvens ingenjörsexemplaret har. Det rapporteras även att processorn har 65W TDP någonting som med största sannolikhet inte kommer stämma då dagens Sandy Bridge kan driva fyra kärnor på 2,3 GHz med ett TDP-värde på 45W. Resultaten i AIDA64 ser ut att ligga lite lägre än med Sandy Bridge överlag, då troligen att AIDA64 och moderkortet inte har bra stöd för Ivy Bridge. Minnena körs rätt pressade i 2134 MHz 6-9-6-24 CR2 så vi tycker att resultaten borde ligga högre än vad de gör, då Ivy Bridge är en krympning av Sandy Bridge.

Tyvärr framgår inte så mycket mer om processorns prestanda än det här, men förhoppningsvis kommer fler resultat att publiceras med processorn. Det är fortfarande planerat att Ivy Bridge ska lanseras under mars-april månad för båda stationära och bärbara datorer, och fokus ser mer ut att ligga på strömeffektivitet än ren prestanda.

Källa: coolaler

Relaterade nyheter:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ME4MESwedish Berserkflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

tråkig nyhet.
ge oss mer om sex i stället.
😆

Svensken
Medlem
Svensken

Jag tycker det är trevligt att de fortsätter att satsa på strömeffektivitet. Intel börjar bli intressant igen även om jag hoppas att AMD kan komma tillbaka.

Henry de Kruijf
Medlem

Resultaten i AIDA beror delvis på den låga klockfrekvensen processorn körs i. Skulle gissa på att IB kommer ge likvärdig prestanda som SB när det gäller minnesprestanda.