De första Ultrabook-datorerna väntas dyka upp i slutet av den här månaden och in i november månad, men det som blir andra generationens Ultrabook är redan under utveckling. Andra generationen ska bjuda på mer funktioner inbyggt i datorn, ett lägre pris men även Intels kommande Core i-processorer Ivy Bridge.

Den senaste formfaktorn Intel tagit fram, Ultrabooks är något som tillverkarna har stora förhoppningar och tror kan bli storsäljare bara man lyckas få ned priserna. Vi kommer att få se ett rätt sparsamt utbud av Ultrabooks första generationen som baseras på Sandy Bridge, men det är för att varken Intel eller deras OEM-partners tänkt göra en stor satsning av det först under första halvan av 2012 när Ivy Bridge släpps.

Med hjälp av Ivy Bridge väntas man få ned priserna till lägre nivåer, och ASUS har redan pratat om Ultrabooks på $600 och uppåt. Men ODM-tillverkarna är snabba med att redan nu visa upp Ultrabooks baserade på Intel Ivy Bridge.

Foxconn_Brand1

Foxconn_Brand2

Foxconn brand ”Ivy Bridge” Ultrabook

There’s nothing on the front except for this brand, brand – I like that

Foxconn har en dator under varumärket ”brand” vilket i sig faktiskt är ganska komiskt. Men med tanke på att det är ODM-tillverkare det pratas om är väl tanken att en OEM ska plocka upp designen, göra mindre ändringar och sätta dit sitt egna varumärke på datorn.

Den kommer med en 13,3″-skärm med en upplösning på 1 366 x 768, tre USB 3.0, HDMI, on/off-knapp för WiFi och en ljudutgång. Datorn kommer även utrustad med plats för ett SIM-kort då datorn kommer med stöd för ”minst” 3G. Datorn är lite tyngre än andra Ultrabooks, musknapparna är integrerade med trackpadden och tangentbordet ska vara i tunnaste laget att skriva på.

Pegatron1 Pegatron2

Pegatron ”Ivy Bridge” Ultrabook

Nästa dator bjuder ODM-tillverkaren Pegatron på, som är en spin-off från bolaget ASUS. Denna dator kommer med en 13,3″ glansig-skärm med en upplösning på 1 366 x 768, en USB 3.0, en USB 2.0, HDMI, 4-i-1-kortläsare och en ljudutgång. Tangentbordet ska vara något bättre att skriva på än Foxconns, och datorn ska överlag vara väldigt lätt. Även här är musknapparna inbyggda i trackpadden. Den här modellen kommer däremot utan SIM-kort-läsare, och därmed utan 3G/4G-stöd, något som känns lite lustigt då Ultrabooks är direkt inriktade för de som söker mobilitet.

Inventec1 Inventec2

Inventec ”Ivy Bridge” Ultrabook

Sist ut har vi Inventecs Ultrabook som kommer utrustad med en 13,3″ glansig-skärm med en upplösning på 1 366 x 768. Datorn kommer med två USB 3.0, 4-i-1-kortläsare, ljudutgång, HDMI och likt Foxconn brand med plats för ett SIM-kort för 3G eller 4G. Datorn är återigen väldigt lätt, och ska av dessa tre ha bäst tangentbord. Även här är musknapparna integrerade i trackpadden, vilket tyder på att det kan vara ännu en av riktlinjerna Intel satt för Ultrabooks. Vi tycker även att designen på många punkter påminner om en tillplattad MacBook Pro.

Det är svårt att uttala sig om, om dessa designer är bättre än de Sandy Bridge-baserade Ultrabook-datorerna som ska släppas. Sen ska vi ha i åtanke att troligtvis ingen av dess modeller hittar ut på butikshyllorna, då det är IDF så vill ODM-tillverkarna visa upp vad de kan göra för att locka fler OEM-tillverkare att skriva kontrakt med just dem. Men det ser ut som att Ultrabooks vunnit stor uppmärksamhet även inom IT-industrin och att det kan bli något som är här för att stanna.

Källa: Netbooknews

Relaterad nyhet:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Henrik Berntsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henrik Berntsson
Admin

riktigt cleana och snygga (som ultrabooks ska vara), ska bli intressant att se vad nästa drag blir från intel. ultrapowerbooks för högprestandasystem?