KFA2 har börjat en nysatsning på Svenska marknaden och nu visar den kinesiska grafikkortstillverkaren upp en ny extern grafikkortslösning – SNPR.

KFA2 som i Kina går under namnet Galax har nu visat upp en ny extern grafikkortslösning kallad SNPR. Produkten är ett extern grafikkortschassi med ett Geforce GTX 1060 6GB grafikkort under skalet. Chassit som mäter 165 mm x 156.5 mm x 73 mm med en vikt på 1,38 kilo använder sig av ett externt 230 watts nätaggregat (power-brick) och satsar på en fler-lagerslösning i sin interna design. Ett minimoderkort med en PCIe x16-plats ser till att hålla det ovanliggande grafikkortet strömförsörjt samt kommunicera med din dator genom kretskortets Thunderbolt 3-anslutning (40 Gbps).

Tanken är att kunna turboladda din bärbara dator genom att driva den interna bildskärmen med KFA2:s externa grafikkort när du använder tyngre applikationer eller spel.

Grafikkortet i chassit är extremt litet och marginellt fabriksöverklockat med en basfrekvens på 1531 Megahertz (MHz) och 1746 MHz boostfrekvens. GDDR5-minnet räknas in till 6 gigabyte och har en klockfrekvens på 8,0 GHz. Det är också tydligt att KFA2 skräddarsytt kylaren på grafikkortet för just denna lösning. En rejäl aluminiumfläns matchas med två fläktar på 70 millimeter som blåser ut varmluften ur taket på chassit.

KFA2:s grafikkortslåda kan inte bara öka prestandan i din bärbara dator och på dess integrerade skärm. Signalen som matas in i den externa grafikkortslösningen kan även skickas ut till en större bildskärm genom antingen Displayport 1.4, HDMI 2.0 eller en DL-DVI-D. Prislappen med grafikkort och den externa nätdelen inkluderat ska landa på runt 5 000 kronor inklusive moms.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid