KFA2, eller Galax som företaget heter i Kina är kända för sina entusiastprodukter och vita kretskort. Produkter som nu kommer till Sverige.

Tillverkaren KFA2/Galax har inte haft någon större närvaro på den svenska marknaden än så länge. Företagets produkter som ofta fått stor uppståndelse för sin uppseendeväckande design och inte minst vita kretskort har bara hittats genom gråimport i obskyra butiker. Nu tar dock tillverkaren krafttag för att etablera sig ordentligt på den svenska marknaden genom svenska distributören Gandalf och datorbutiken Netonnet som blir första återförsäljare för märket i Sverige.

Tillverkaren är förmodligen mest känd för sina produkter som går under namnet ”Hall of Fame”, produkter som ofta dyker upp i samband med extrem överklockning av diverse hårdvara. Men ett annat dragplåster är grafikkort och sådana med vita kretskort.

Flera Geforce-grafikkort på svenska marknaden

Företaget satsar inledningsvis på just sina karaktäristiska grafikkort och ställer lagom till vintermånaderna upp med en bred formation av Geforce-grafikkort. KFA2 1050 Ti OC 4GB, 1060 OC 6GB, 1060 EXOC White 6GB samt 1080 EXOC är de modeller som redan sedan tidigare lanserats av tillverkaren och nu börjar säljas i svenska butiker. Bland dessa finns det både vita modeller och mer klassiskt designade grafikkort men KFA2 sägs just satsa på deras vita kort vilket känns påpassligt för tidsperioden.

KFA2 GTX 1070 Ti  EX White flirtar med vintern

Utöver ovan nämnda modeller har NordicHardware samtidigt fått exklusiva bilder av företagets kommande Geforce GTX 1070 Ti-kort. Här handlar det om två olika varianter, deras EX-modell med en mer klassisk mörk design samt EX White med en snövit PCB och matchande kylare. Båda korten kommer att få dubbla 100 millimeters LED-fläktar samt RGB-belysning på ovansidan samt metallbaksida för att skydda komponenter och ge en mer stilren design. White-modellen sägs även få RGB-belysning på sin metallbaksida.

Det är fortfarande oklart exakt när Netonnet drar igång försäljningen av KFA2:s produkter men troligt vis blir det vid säljstarten av GTX 1070 Ti som väntas ske i första veckan av november. Det är också oklart om man tänkt sig bredda med andra av tillverkarens produkter. I sitt utbud har KFA2 nämligen allt från SSD-enheter till DDR4-minnesmoduler, givetvis även här med vita kretskort.

Vita datorkomponenter
Spelar färgen någon roll när du köper datorkomponenter?

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid