Den europeiska grafikkortstillverkaren KFA2 har nu lanserat världens första WHDI-grafikkort där man med teknik från moderbolaget Galaxy gör det möjligt att skicka bildsignalerna till din dator helt trådlöst. Med KFA2 GeForce GTX 460 WHDI kan man spela på närmast vilken bildkälla som helst i huset med trådlös överföring av höga upplösningar.

KFA2 GeForce GTX 460 WHDI är i grunden ett vanligt GeForce GTX 460 grafikkort som med sina 336 CUDA-kärnor och en 1GB GDDR5 minnesbuffert fått besök av en WHDI-sändarkrets från företaget AMIMON.

Grafikkortet slussar sina bildsignaler till WHDI-kretsen som sitter inkopplad i en mini-PCIe port på själva grafikkortet. Signalerna skickas därifrån till de fem kraftfulla antenner som sitter bredvid kortets övriga bildutgångar där de sedan sänds ut i det fria. Grafikkortet skeppas med en mottagarbox som kopplas in i din datorskärm, TV eller för den delen projektor och helt enkelt leder bildsignalerna in i bildvisaren.

kfa2whdi

AMIMON:s WHDI-teknik stödjer upplösningar på upp till 1920×1080 pixlar vid 60 Hz och sänds över 40 MHz kanalen på det trådlösa 5 GHz bandet. Med en räckvidd på upp till 30 meter och stöd för HDCP 2.0 går det att strömma både spel och Blu-ray filmer till sin TV utan att få problem med kopieringsskydd.

KFA2 GeForce GTX 460 WHDI skeppas med en GPU-klockfrekvens på 675 MHz medan GDDR5-minnet rullar på i 3 600 MHz vilket båda överensstämmer med NVIDIA:s referenskort. Grafikkortet väntas finnas på butikshyllorna inom kort men vad priset landar på är ännu oklart.

4267_9

4267_10

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
aovnussse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
nussse
Gäst
nussse

Detta såg ju riktigt intressant ut. Undra om det kommer komma en från det röda laget också??

aov
Medlem
aov