Kinect är alltså det nya namnet på Microsofts kontrollerteknik Project Natal och har under E3 visat upp några av sina nya färdigheter. Kinect använder sig inte bara av handrörelser för att styra Xbox 360, systemet använder sig även av röstkommando för navigering.

Under sitt inledande pressmöte, som pågår i skrivande stund, visade Microsoft hur man på ett enkelt sätt kan navigera genom spelkonsolens olika menyer och funktioner med röstkommando eller för den delen handrörelser. Allt med hjälp av den nya Kinect-enheten som kopplas in i spelkonsolen.

Kinect innehåller inte bara röst- och rörelsesensorer utan använder även sin kamerateknik för videokommunikation mellan vänner på Xbox Live där man kan chatta eller för den delen se på ett videoklipp tillsammans över Internet.

Microsoft presenterade sex unika Kinect-titlar som enbart går att spela utan handkontroller och med handrörelser eller rösten.

Kinectimals, KinectSports, KinectJoyRide, KinectAdventures, Your Shape Fitness Evolved och Dance Central. De fyra första Microsoft-utvecklade speltitlarna var mer familjetitlar som kändes mer utvecklade för att visa upp tekniken. Ubisoft-utvecklade Fitness Evolved kändes som Wii Fit på steroider och visade en intressant användning av tekniken. Dance Central ser ut att kunna bli en ny festplåga som ska dyka upp till julhandeln och får de klassiska dans-arkadmaskinerna att se ut som dinosaurer. 

Your Shape: Fitness Evolved

På en livesändning av presseventet såg det ut som att det fanns viss eftersläpning, men om detta var på grund av Kinect eller helt enkelt kopplingen till storbildsskärmen är oklart. Intressanta spelsekvenser var när man visade hur man kunde vrida huvudet i bilspel för att ändra vyn utan att byta körriktning, eller helt enkelt kika runt hörn, något som nu faktiskt är möjligt i spel.

Kinect JoyRide

Att Microsoft faktiskt satsat på att inte bara kontra Nintendo Wiis rörelseteknik utan även utveckla den med Kinect lyckades man i vår mening visa ganska tydligt. Men hur väl tekniken väl fungerar vid användning återstår att se. Den globala lanseringen är satt till den 4 november och Kinect är kompatibelt med dagens Xbox 360-konsoler (kräver extern strömförsörjning) och över 50 kompatibla titlar ska finnas tillgängliga under året. Priset är ännu inte avslöjat.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid