Lagringstillverkaren Kingston har nu presenterat en ny extern lagringsenhet som utnyttjar tillverkarens dominanta position på minnesmarknaden. Den externa SSD-enheten kommer packad med MLC NAND flashminnen och har en lagringskapacitet på upp till 256GB. HyperX Max 3.0 kommer även med god överföringsprestanda.

Kingston HyperX Max 3.0 har tuffat till sig för att klara av ett liv utanför våra datorchassi och skyddas av ett blått aluminiumhölje med storleken 73,49mm x 118,60 mm x 12,00mm. Genom SuperSpeed USB 3.0 gränssnittet kan man även leva upp till enhetens HyperX-varumärke med fina överföringshastigheter. 195 MB/s kan uppnås vid läsning av data, medan enheten når 160 MB/s vid skrivning.

HX_Max3

Tack vare låg strömförbrukning behöver lagringsenheten ingen dedikerad strömförsörjning. Vid inkoppling till en USB 3.0-kapabel port lyser aktivetetslampan blått, vid USB 2.0 lyser lampan grönt.

Prislappen ligger på runt 1 350 kronor för 64GB modellen, 2 450 kronor för 128GB samt 4 700 kronor för 256GB modellen.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
TempelAnton Karmehed-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Perfekt ”fick-minne” ju 🙂

Tempel
Medlem
Tempel

USBminne i stort skal och med löstagbar sladd? Vet inte om jag skulle kalla det en disk bara för att det är ett lite större hus.