SSD-enheter har blivit populära mest för sin imponerande prestanda. Prisvärdhet har knappast varit ett starkt slagord på marknaden, något nu minnesgiganten Kingston försöker ändra på med sin SSDNow ROI Kalkylator. Ett webbverktyg som ska göra det lättare för företag att utvärdera kostnadsbesparingar.

Webbverktyget är tänkt att användas för företag att beräkna hur lång tid det skulle ta för dem att spara pengar på investering i SSD-teknik när man köper nya datorer (ROI, Return On Investement).

– Kalkylatorn är konstruerad för att ge IT-beslutsfattarna de siffror de behöver för att avgöra om de ska skjuta allt på framtiden eller investera i nya datorer och, kanske mest intressant, se hur uppgradering med SSD kan påverka vart och ett av dessa scenarier, berättar Mikael Johansson ansvarig för Kingstons verksamhet i Sverige

ssdnowcalc

Tanken är att företag istället för att köpa helt nya datorer, något många väntas behöva göra under nästa år, ska det räcka långt med ett byte från konventionell hårddisk till SSD. Enligt ett oberoende undersökningsföretag ska prestandan i en äldre persondator kunna öka med 50% bara genom att byta till en SSD-enhet. Detta genom en tredjedel av kostnaden för en helt ny dator.

Exakt hur undersökningen utförst är oklart, men SSDNow ROI Kalkylatorn finns att testa på Kingstons hemsida.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid