Jordbävningen som slog till i Japan påverkade vissa områden inom halvledarindustrin mer än andra och just hårddisktillverkarna ska ha drabbats hårdast av katastrofen. Leveransskedjan sägs blivit totalförstörd i samband med detta och hårddisktillverkarna har svårt att se hur man kan hinna återgå till normala nivåer innan slutet på andra kvartalet.

Texas Instruments och Renesas Electronics som förser tillverkarna med många av de kretsar och komponenter som behövs har arbetat aggressivt för att försöka återfå deras tidigare kapacitet efter att deras leveransskedja ska ha blivit totalförstörd efter jordbävningen.

Problemet gäller samtliga 5 tillverkare Hitachi, Seagate, Western Digital, Samsung och Toshiba som samtliga säger att de inte tror kunna leverera de kvantiteter hårddiskar som tidigare innan slutet av andra kvartalet, trots att man tagit hjälp av andra kretstillverkare än Texas Instruments och Renesas Electronics.

Annons

På grund av detta har priserna på hårddiskar stigit med 10-15% på vissa modeller under April månad och om den trenden kommer fortsätta framöver beror helt på hur komponentbristen kommer se ut framöver. Texas Instruments säger att de förväntar sig kunna skeppa lika stora kvantiteter som tidigare i September månad, och under tiden försöka fylla så många ordrar som möjligt i sina fabriker i USA och Tyskland.

Källa: Digitimes

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Swedish BerserkTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Alltid trist när sånt händer.

Svensken
Medlem
Svensken

Tråkigt för Japan detta. Hoppas det kommer igång snart.