Small preview imageSSD förväntas av många ta över hårddiskmarknaden i framtiden med högre överföringshastigheter, läshastigheter och mer långlivade hårddiskar över dagens vanliga hårddiskar. Nu spekulerar Objective Analysis, som skrivit en rapport om Intel Braidwood, att efterfrågan kan minska på SSD pga andra tekniker för att göra uppstarter snabbare i datorn. Braidwood är en teknik som baseras på NAND flash och det går ut på att använda en modul som installeras på moderkortet för snabbare uppstarter av ofta använda program och uppstart av datorn. Detta är i princip en ny generation av den tidigare Robson tekniken som också har visat tydliga hastighetsförbättringar.

Jim Handy vid Objecitve Analysis säger:



”The move to NAND in PCs will boost the NAND market, soften the SSD and DRAM markets, and pose problems for those NAND makers who are not poised to produce ONFi (open NAND flash interface) NAND flash,”


Dagens HDD har förvisso en mycket förfinad teknik med stor lagringskapacitet, god ekonomi och driftssäkerhet, men fördelarna med SSD i form av läs/skriv-hastigheter, låg energiförbrukning, bra mycket bättre söktider och en potential att utvecklas långt mer än dagens HDD gör att vi ser att marknaden och industrin, oavsett Intel Braidwood tekniken, kommer att utvecklas utan att slå av på tempot.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid