Marknaden för entusiastkylning lever fortfarande, och det markerar Koolance med att visa upp en ny produkt för extern vätskekylning. EXC-800 är en vätskekylare som klarar av att kyla under rumstemperatur med en maximal effekt på 800 watt

Det rör sig i det här fallet inte om någon enkel extern vattenkylare, utan EXC-800 är betydligt mer entusiastinriktad än så. Till skillnad från traditionell luft- eller vattenkylning är det med Koolance nya skapelse möjligt att ta sig under rumstemperatur, samtidigt som enheten är utrustad med bärhantag för enkel transport.

Kylaren mäter in på 270 x 360 x 245 millimeter och har en vikt på cirka 26 kilo, så även om det är en portabel enhet så sker förflyttning inte nödvändigtvis utan ansträngning. Det rör sig dock enligt Koolance om rejäl kylprestanda på 800 watt, och EXC-800 är utrustad med tre 120 millimeters fläktar och en maximal vätskecirkulation på 11 liter per minut.

EXC-800 ska klara av att kyla under rumstemperatur genom att använda sig av kylvätskan R-134a, eller 1,1,1,2-Tetrafluoretan, och en kraftfull kondensor. Enheten är utrustad med en OLED-display från vilken användaren kan låsa enheten på olika kyllägen.

exc-800_p1-700x700 exc-800_p3-700x700

Man kan här ställa in antingen en specifik vätsketemperatur mellan 1 och 50 grader celsius, temperatur utifrån en extern sensor mellan 1 och 150 grader, temperaturskillnad mellan vätska och rumstemperatur mellan -50 och 50 grader samt temperaturskillnad mellan vätska och extern sensor mellan -50 och 50 grader.

Effektiviteten beror dock på rådande rumstemperatur, och Koolance erbjuder diagram för uppskattad effektivitet på sin hemsida, där enheten även kan beställas för 1 399 dollar (eller 1 231 dollar om man bestämmer sig för att köpa tio). Kylvätska, slangar och anslutningar får köpas till separat och det har ännu inte talat om någon explicit lansering i Sverige.

Relaterade nyheter:


5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Xtreme-GdrizzitflopperCarl Holmberg-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

26 kilo? = Portabel?
På gränsen 😉

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”-Tjalve-”]26 kilo? = Portabel?
På gränsen ;)[/quote]

’Släpbar’ kanske är en mer precis term 😉

flopper
Medlem
flopper

Lätt, dagens ungdomar bryter ben om de hanterar nåt annat än en telefon. 🙂
men intressant lösning dock.

drizzit
Medlem
drizzit

Skulle nog säga att priset är största hindret… marknaden för kylning i 10000kr+ segmentet lär inte direkt vara stor?

Men som sagt intresant lösning vore kul med en recension för att se om det håller vad den lovar och lever upp till den gigantiska prislappen men är väl inget jag direkt förväntar mig att få se 😀

Xtreme-G
Medlem
Xtreme-G

Det är ett kompressorsystem som kyler vattnet och kompressorsystemet använder r134a vilket är standard för vanliga kylar och brukade vara standard i de kompressorsystem som vapochill och prometeia som fanns förr.