Världens snabbaste grafikkort är också ett av världens mest högljuda grafikkort. Nu kliver nästa kylartillverkare in på marknaden med en ny lösning på problemet. Koolance har nu lanserat sitt VID-AR699-vattenblock som är utvecklat specifikt för AMD:s nya värstinggrafikkort och dess 450 watt strömförbrukning.

Koolance VID-AR699 mäter 25.7cm x 12.2cm x 2cm och är en heltäckande vattenblocksdesign med en vikt på 1 kg. Blocket kyler inte bara de två Cayman XT grafikkretsarna på Radeon HD 6990 utan även grafikkortets minneschip, PCI Express-bryggchip och de kraftiga spänningsregulatorerna.

Vattenblocket använder sig av en delad design där Koolance skapat tre separata kylarbaser för att effektivisera kylningen av kortet, en för varje GPU samt en för strömregulatorerna. Vattenblockets konstruktion använder sig av tre lager där ett mellanlager ser till att hålla vattenflödet jämt över de tre baserna samtidigt som ett acetallager ligger som lock på blocket.

Annons

vid-ar699_p0

Koolance använder sig av nickelpläterad koppar för baserna och prislappen på vattenblocket väntas landa runt 1 500 kronor, då ingår inte slangmunstycke.

Koolance avslöjar även att man jobbar på vattenblock för NVIDIA:s nya GeForce GTX 590-kort, men bilder eller specifikationer finns ännu inte tillgängliga.

vid-ar699_p1

vid-ar699_p2

vid-ar699_p3

Relaterade artiklar:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kogster Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

varför finns den här nyheten på engelska och svenska?