Ungefär tre månader efter lanseringen så har de två kopieringsskydden för Assassin’s Creed: Origins på PC nu besegrats av hackare.

PC-versionen av Assassin’s Creed: Origins stod till grund för många diskussioner vid lansering. Detta på grund av den massiva mängd processorkraft som spelet krävde. Det tog inte lång tid fören fingrar började pekas mot spelets två kopieringsskydd som Ubisoft hade implementerat för att försöka hålla sin produkt borta från fildelningssajter.

Utöver det ökända kopieringsskyddet så implementerade Ubisoft även skydden VMProtect. Det var då denna kombination av skydd som många hävdade ökade kraven på processorerna. Både användare av Core i5 och Core i7-processorer vände sig till Steams forum för att tala om hur deras processoranvändning låg på mellan 60 och 100 procent. Något som ansågs vara högst orealistiskt för ett enda spel att behöva.

Nu framgår det dock att den italienska gruppen CPY har lyckats ta sig förbi spelets Uplay, Denuvo samt VMProtect-skydd. Det tog gruppen totalt 99 dagar efter spelets lansering innan man lyckades ta sig förbi försvarslinjerna. För cirka två veckor sedan meddelade CPY att man lyckats hitta en väg att besegra Denuvo 4.8 vilket är den version som Assassin’s Creed: Origins använder sig utav. Så att resten av skydden föll strax därpå kommer inte som någon större överraskning.

Ubisoft hävdade att dubbelmackan av VRM-skydd inte skulle påverka spelets prestanda på någon märkbar nivå. Något som nu kan komma att bevisas vara sant eller falskt då en version av spelet utan skydden börjat cirkulera på fildelningssajter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid