Datortillverkare börjar se ljusare på tillvaron och väntar sig en rejäl försäljningstillväxt under slutet på andra kvartalet 2013. Anledningen stavas Haswell och är Intels nya processorarkitektur som väntas öka försäljningen av bärbara datorer på mellan 10 till 42 procent beroende på tillverkare.

Enligt källor till DigiTimes ska både Toshiba och Asus förvänta sig en försäljningsökning på över 40 procent nder andra kvartalet, mer exakt 42 procent för Toshiba och 41 procent för Asus. Detta trots att Haswell inte förväntas lanseras förrän i första veckan av juni.

Andra tillverkare som väntar sig fina försäljningsökningar är HP med 30 procent, Apple med 26 procent, Lenovo med 20 procent, Dell med 19 procent och Acer med 10 procent.

Annons

Intel Haswell kommer att tillverkas med samma 22-nanometersteknik som dagens Ivy Bridge-processorer men ska få effektivare energisparfunktioner, högre CPU-beräkningskraft och inte minst en rejält mycket kraftfullare grafikdel. Med Haswell ska Intel även introducera flera strömsnålare modeller med en förbrukning på ner mot och under 10 watt, mot de 17 watt som företagets ultrabook-processorer med Ivy Bridge-arkitekturen får klara sig med. Så räkna med fler hybriddatorer och ännu tunnare ultrabooks.


Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
n0paxViking1962McKinley Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
McKinley
Medlem
McKinley

Att ett företag som Intel mer eller mindre har monopol på x86-marknaden fortsätter att utvecklas är minst sagt imponerande.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Om man ska tro Techsweden så ska det vara problem med USB3 och Haswell

n0pax
Medlem
n0pax

Då får jag vara glädjedödaren ^^ Jag tror snarare att försäljningen påverkas av den globala ekonomin i detta läget. Om nu USA ska dra ner en massa miljarder från sin statsapparat så kanske det istället innebär mindre inköp av datorer. Så det behöver inte nödvändigtvis ha med att intel har nya saker som gör att det kommer att sälja fler/mindre antal datorer. Men det låter bra för intels del att de kommer att sälja fler enheter bara för att de har en mer strömsnål processor och ett bättre grafikkort : ) Som en stad där brottsligheten minskar, beror det det… Läs hela »