Hurra! Till sist har jag fått en display att fungera! Efter en del felsökning vad det gäller kabeldragning och utgångsnumrering flyter det på som det ska. Enligt säljaren skulle det räcka med 12V för att ställa om segmenten, vid 17V och 100ms långa pulser får jag tillräckligt tillförlitliga omslag. Ska se om jag kan gå upp till 18V och sänka pulstiden – det hade nog varit lite snitsigare då omslagen tar ett tag nu.

Filmtime:

{youtube width=”500″ height=”360″}ygeEQhEUuOo{/youtube}

9
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Martin LBogusSnorchfizzyflaskanHenrik Berntsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henrik Berntsson
Admin

hehe riktigt häfigt det ska bli kul att se helheten in action 🙂

fizzyflaskan
Gäst
fizzyflaskan

saknar inte nian ett streck längst ner so man brukar ha? detta skulle medföra mindre bläddringar mella 0->9->8 eller är jag helt ute och cyklar?

Martin L
Gäst
Martin L

Jo, ett streck där skulle ge färre bläddringar mellan 0-9-8, helt riktigt. Jag tyckte nog att det kändes naturligt att inte lägga den där när jag definierade hur siffrorna skulle se ut – får testa med det andra sättet och se om det ser bättre ut!

Snorch
Gäst
Snorch

Ja ett undre streck i nian är ju standard och ser mycket bättre, så det ska du såklart dit med.

Kan du inte ändra om alla segment direkt istället för en efter en, du hade väl separat utgångar för varje så någon "stegning" behövs väl egentligen inte?

Martin L
Gäst
Martin L

Får väl lägga till det och se hur det ser ut 🙂 Börjar bli lite bråttom att få ihop någonting nu, ska klämma lite sladdar när jag är tillbaka på jobbet imorgon (har tagit 2 veckors semester nu när det inte har blivit gjort så mycket). Visst skulle det gå att göra om stegningen – men ett segment drar en 2-300mA (om jag inte minns fel) och strömspiken precis i början av omslaget lär vara betydligt större än så. Om man ska slå om ett gäng samtidigt så pallar inte min spänningskälla det. Eller det kanske den gör nu iof,… Läs hela »

Snorch
Gäst
Snorch

Ja visst ja, jag läste ju hur de fungerade men glömde bort de när jag skrev det där. Styra alla direkt blir ju som sagt en aning omständigare då.

Martin L
Gäst
Martin L

Jepp, kanske blir något för revision två.. Har snabbat upp omslagstiden en hel del nu iallafall, finns ny film på detta 🙂

Bogus
Gäst
Bogus

Nice! Gillar såna mekaniska visare 😀

Och jag tycker det ska ta lite tid att ändra siffra :up:

Martin L
Gäst
Martin L

Ja jag är faktiskt mycket nöjd, dom är charmiga 🙂 Härligt att man lyckades snubbla över ett par såna på tradera.

Eftersom klockan egentligen ska visa minuter är ju lite långsamma övergångar inte hela världen, och visst är klick-klick-ljudet lite charmigt!