Då var det dags för ännu en mindre uppdatering, nu har jag en film på två segment! Nu visar de tiotal-sekunder och ental-sekunder och tickar på för fullt. Har biffat upp spänningen till 20V och sänkt pulslängden till knappt 50ms, det är inte helt tillförlitigt men fungerar rätt bra. Får se om jag förlänger pulserna eller drar upp spänningen ännu mer.

Egentligen skulle man vilja ladda upp en konding med en hög spänning och sen ladda ur den under omslaget, då får man en rejäl spänning för att övervinna den första trögheten men minskar sedan snabbt spänningen vilket minskar belastningen på spolarna. Kanske blir en liten chargepump som fixar det till revision 2 🙂

Det känns som att klockan börjar ta form på riktigt nu, nästa steg blir att få igång gränssnittet (knappar och vad det nu blir)..

Filmtime igen då:

{youtube width=”500″ height=”360″}MDDAzxCShGA{/youtube}

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedHenrik Berntsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henrik Berntsson
Admin

yay ser trevligt ut som tusan nu börjar det likna något 🙂 har hört ryktas om plexiglas och lite annat godis för att tacka tavlorna. jag antar att de inte är så väderbeständiga utan skydd?

för att starta nedräkningen får du ju ha en stor enarmad banditspak eller nåt 😀

Anton Karmehed
Admin

Vad väger de där displayerna egentligen? Det blir ingen "jag stoppar den i ryggan"-klocka direkt 😀

Men börjar ju verkligen arta sig nu! Kan inte låta bli att mysa av de där mekaniska växelljuden, det är man inte van vid som datornörd 🙂