Inför Microsofts E3-presskonferens hittar bilder på en ny, mindre version av Xbox One, kallad Xbox One S, ut på nätet med ett mindre format och 4K-stöd.

Under våren har ryktesmaskinen gått varm om nya spelkonsoler från både Microsoft och Sony, och numera råder det inga direkta tvivel om att båda aktörerna har ny hårdvara på ingång. Sony har bekräftat att de har en ny, kraftfullare konsol planerad, och nu har det även läckt bilder från Microsoft, på en mindre variant av Xbox One.8XK4z8S

Den nya konsolen, Xbox One S (där S står för slim), har dykt upp i en bild från en förhandsbokningssida hos Microsoft. Där avbildas den med ett svartvitt ytterskal och en grundläggande lista specifikationer, som bland annat nämner 40 procent mindre chassistorlek, upp till 2 terabyte lagringsutrymme, stöd för videouppspelning i 4K-upplösning och lite mer slimmad handkontroll.

I en annan bild syns Xbox One S dessutom med ett medföljande vertikalställ, så att den kan stå upprätt utöver att ligga ner på TV-bänken. Det är än så länge oklart om enheten endast kommer säljas i vitt eller om andra färger också kommer finnas tillgängliga – den saken förväntas bli klargjord under Microsofts officiella presskonferens under morgondagen.

Kraftfullare modell till hösten?

Utöver den mindre konsolen sägs Microsoft dessutom arbeta på en kraftfullare variant för att kontra Sonys kraftfullare Playstation 4-modell – sistnämnda kommer dock inte visas upp under E3-mässan, så troligtvis kommer även den kraftfullare Xbox-modellen dröja till ett senare skede, troligtvis till någon gång under 2017.

Prissättningen på Xbox One S är fortfarande oklar.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid