Apples iPhone 5 har det ryktats mycket om, men de flesta verkar överensstämma att det blir en mindre uppdatering från iPhone 4 med en något tunnare design och ny systemprocessor i form av Apple A5. Nu ska pålitlig information från ett Schweiziskt telekombolag ha uppgifter om lanseringsdatumet för den nya telefonen.

Väldigt lite är känt som iPhone 5 och vad den kommer erbjuda som skiljer sig från iPhone 4. Vissa uppgifter säger att den ska få en 8 Megapixel-kamera, större skärm tack vare tunnare ramar samtidigt som telefonen behåller sin fysiska storlek.

Den stora nyheten blir systemprocessorn Apple A5 som kommer med två ARM Cortex-A9-kärnor på 1 GHz och en grafikkrets som överlag presterar över NVIDIA Tegra 2. Det är dock möjligt att Apple A5 kommer med en lägre klockfrekvens då tidigare rykten pratat om överhettningsproblem vilket orsakat förseningen av iPhone 5. Vi har även hört uppgifter från tillverkaren Foxconn som klagat över den tunna designen på iPhone 4 som orsakat problem i tillverkningen med låga yields och det är inte heller osannolikt att Apple tagit fram en ännu tunnare design till iPhone 5.

Lanseringsdatumet för iPhone 5 ska bli den 5:e september i USA, medan det dröjer en månad till den 5:e oktober innan vi ser den nya modellen i Europa.

Källa: GSMArena

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid