Lenovo är mera kända för sin bärbara ThinkPad-serie men har breddat sig sedan de blev ett självständigt bolag och erbjuder även många konsumentdatorer. Lenovo väntas tillkännage en Ultrabook och en 7″-android-surfplatta de kommande veckorna och passar även på att prata om hur de anser att de båda tillhör samma kategori.

Lenovos Ultrabook kommer att heta IdeaPad U300S och liknar väldigt mycket till utseendet deras IdeaPad U260 som släpptes i november förra året. Den var inte klassad som en Ultrabook då och gick därför under radarna under Computex som hölls i maj. De positiva är att det finns en film med datorn från eventet.

Som tidigare nämnt liknar den väldigt mycket den 0.7″ tjocka IdeaPad U260 och ska hålla sig inom de ramar Intel satt upp för en Ultrabook. Lenovos Rory Read (snart AMD:s nya VD) säger att den nya Ultrabooken kommer med ett pris för den större mainstreammarknaden, till skillnad från liknande produkter 18 månader tidigare som låg i det dyrare premium-segmentet. Endpoint Technologies säger även att Ultrabooken och surfplattan fyller samma kategori på marknaden, någonting som var tanken från Intels sida.

”Ultrabooken, likt surfplattan är en legitim medlem i den ultramobila klassen av enheter, vilket gör det till en väldigt portabel produkt som kommer i ett användbart format,” säger Roger Kay på Endpoint Technologies.

Förutom att ha en Ultrabook på gång, så har Lenovo en surfplatta på ingående. Det är en 7″-IdeaPad A1 som skiljer sig från de Lenovo-modeller vi tidigare rapporterat om fast i ett mindre format. När dessa produkter väntas finnas på butikshyllorna är ännu oklart, men som det ser ut idag väntas de flesta Ultrabook-datorerna inklusive den från Lenovo att dyka upp under fjärde kvartalet.

Källa: CNET

Relaterad nyhet:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid