Lenovo Thinkpad Helix är en kombinerad surfplatta och bärbar dator som verkligen anammat den nya hybridtrenden. Helix kommer med en löstagbar skärm som kan monteras på två olika håll och även huserar en kapacitiv pekpenna för den som vill rita direkt på den pekkänsliga 11,6 tums skärmen.

Lenovo kallar Thinkpad Helix för en tablet eller surfplatta men med det dockningsbara tangentbordet är det lika mycket en bärbar dator. Inte minst då Lenovo trycker in Intels kraftfullare Core-familj av processorer samt en fullversion av Windows 8 Pro.

Thinkpad Helix kommer med en 11,6 tums skärm med 1 920 x 1 080 pixlars upplösning och ska enligt tillverkaren själv få en batteritid på upp till 10 timmar – fem i plattan och fem extra med dockningsstationen. Lenovo kommer erbjuda upp till 8 gigabyte internminne, 256 gigabyte SSD-lagring och ett särskilt dockningsläge som låter plattan överklocka Intel-processorn. I dockningsstationen sitter nämligen en extra kylningslösning som gör det möjligt att pressa frekvenserna ytterligare.

 

Lenovo Thinkpad Helix kommer att börja säljas under februari månad och priserna väntas starta vid 1 499 dollar, motsvarande 13 000 svenska kronor.

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
matshjagakhanGadgetyMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gadgety
Medlem
Gadgety

Jag är såld på denna. IPS panel, tablet och en riktigt kontorsdator med ett bra tangentbord, bästa muskombon om man vill hålla fingrarna på tangentbordet, Lenovo Think Pad kvalitet, 10 timmar batteri.

Gadgety
Medlem
Gadgety

…och, jag glömde, en riktig processor…

agakhan
Gäst
agakhan

1499 $, hur får man det till 13000 SEK?

Morkul
Medlem
Morkul

En sådan med Ubuntu och det hade helt klart varit intressant. I och med det hade jag också hellre sätt en ARM lösning för att få bättre batteritider.

Gadgety
Medlem
Gadgety

[quote name=”agakhan”]1499 $, hur får man det till 13000 SEK?[/quote]

1500×6.6+moms = 12375, men priser tenderar att ligga lägre i USA, så 13000 är nog inte helt fel räknat. Vad kommer du själv fram till?

Helix med en i7 och 8GB, 256 SSD och IPS-skärm. Mumma. Bättre än ASUS Transformer alternativ. Före egen del är Think Pads Track Point mus alltid ett plus.

agakhan
Gäst
agakhan

[quote name=”Gadgety”][quote name=”agakhan”]1499 $, hur får man det till 13000 SEK?[/quote]

1500×6.6+moms = 12375, men priser tenderar att ligga lägre i USA, så 13000 är nog inte helt fel räknat. Vad kommer du själv fram till?

Helix med en i7 och 8GB, 256 SSD och IPS-skärm. Mumma. Bättre än ASUS Transformer alternativ. Före egen del är Think Pads Track Point mus alltid ett plus.[/quote]

Man brukar ge priser i konsumentled landat Sverige och med moms,det var därför jag reagerade.

matshj
Gäst
matshj

Finns nu upplagda på Komplett, men fy de var inte billiga. Billigaste börjar på 14800kr… ska man ha 256gb + 8gb så hamnar man på nästan 20pap..
Undra hur jag ska sälja in att jag vill ha en sånt till min chef? 😉