Grafikkortet Radeon RX 6500 XT från AMD har inte avtäckts officiellt. Detta har dock inte hindrat Lenovo från att lista enheten som ett alternativ i en färdigbyggd Legion T5-dator.

AMD:s grafikkort Radeon RX 6500 XT för det övre instegssegmentet/nedre mellansegmentet har flera gånger dykt upp i läckor den senaste tiden. Nyligen var det tillverkaren Gigabyte som listat grafikkortet tillsammans med andra icke-bekräftade enheter hos EEC. Nu har det blivit dags igen då Lenovo listat enheten som ett val till sina färdigbyggda Legion T5-datorer.

Lenovos snedsteg upptäcktes av Twitter-användaren Komachi_Ensaka. Den har sedan dess tagits ned men inte förrän den förevigats i skärmdumpar. Vi kan se att det som tidigare trott rör sig om fyra gigabyte GDR6-videominne. Lenovo listar den även med en HDMI 2.1 och en DisplayPort 1.4a-port.

Lenovo listar också grafikkortets föregångare Radeon RX 5500 som ett alternativ. Detta ger oss en liten glimt av vad som skiljer de två enheterna. Då RX 6500 XT baseras på arkitekturen RDNA 2 ser vi som tidigare nämnt de nyaste bildanslutningarna. Dess maximala bildupplösning listas som 7 680 x 4 320 pixlar vid 60 Hz uppdateringsfrekvens. Detta gäller för både HDMI och DisplayPort. En upplösning som hos föregångaren endast var tillgänglig via DisplayPort.

Dessvärre listas inga ytterligare specifikationer för grafikkortet. Det har tidigare ryktats röra sig om en grafikprocessor i form av Navi 24 med 1 024 streamprocessorer. Hur pass detta faktiskt visar sig stämma än dock något som återstår att se. AMD förväntas avtäcka RX 6500 XT tillsammans med andra grafikkort i samband med CES 2022. Något som skulle innebära att det är mindre än en månad kvar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid