Intel har inte haft det lätt med produktionen av processorarkitekturen Cannon Lake på 10 nanometer. Nu har dock den första bärbara datorn utrustad med en av dessa processorer listats hos en kinesisk återförsäljare.

Intel har stött på ett antal hinder när det gäller att få ut processorarkitekturen Cannon Lake som baseras på 10 nanometer (nm). Från början hade Intel planerat att 10 nm-baserade processorer skulle ha lanserats för omkring tre år sedan.

Sakta men säkert verkar Intel få pli på tillverkningen av dessa kommande processorer. Nu har en bärbar dator från Lenovo listats hos en kinesisk återförsäljare, en bärbar dator utrustad med just Cannon Lake.

Intel har fortfarande en del problem att råda bot på innan produktionen av Cannon Lake kan startas storskaligt. Den processor som listats i den bärbara datorn från Lenovo är en budgetvariant med endast två processorkärnor och ett TDP-värde på 15 watt (W). Med klockfrekvenser som matchar.

Processormodellen i fråga går under namnet Core i3-8121U. Som tidigare nämnt rör det sig om två processorkärnor, med HyperThreading som ger totalt fyra processortrådar. Då kretsens TDP-värde listats som 15 W är klockfrekvenserna något konservativa med 2,2 gigahertz (GHz) basfrekvens och en turbofrekvens på 3,1 GHz.

Processorn har ingen integrerad grafikkrets. Lenovo har därför utrustat sin bärbara dator (IdeaPad 330) med ett diskret grafikkort från AMD. Detta i form av Radeon RX 540 med två gigabyte (GB) videominne.

IdeaPad 330 kommer, beroende på modell, med upp till åtta GB DDR4-minne, en mekanisk hårddisk med upp till en terabyte (TB) lagringsutrymme och en SSD-enhet på 256 GB.

IdeaPad 330 kommer med en 15,6 tum stor TN-baserad skärm med en upplösning på 1 366 x 768 pixlar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid