Lenovo Yoga Book – Hybriddator med ritplatta i tangentbordet

Lenovo satsar på flexibilitet och stilren design

1

Lenovo visar upp sin nya Yoga Book på IFA 2016. Denna hybriddator är inte bara tunn och fjäderlätt, utan kommer även med inbyggd ritplatta i tangentbordet.

Lenovo Yoga Book är en så kallad hybriddator, alltså en surfplatta och en bärbar dator i samma paket. Med en tjocklek på endast 9,6 millimeter och en vikt på 690 gram vilket gör den till den lättaste hybriddatorn på marknaden.

Flexibilitet är nyckelordet hos Lenovo för Yoga Book och tangentbordsdelen kan vikas bakåt så att det ligger helt plant mot baksidan av skärmen. Det ger dig möjligheten till att använda enheten som en traditionell surfplatta.

Men det som är den mest spännande aspekten med tangentbordet är att det med en enkel knapptryckning kan ”försvinna” så att belysningen stängs av och eftersom det inte har några ”riktiga” knappar så lämnas man med en helt svart yta. Denna ytan kan då användas som en ritplatta samt att du med Lenovo’s speciella kulspetspenna kan lägga ett pappersark över ritplattan, så att det som ritas eller skrivs registreras även på Yoga Books skärm; användbart om man inte vill förlita sig helt till en ritplatta eller om man önskar ha både digitala och fysiska versioner av sina anteckningar eller ritningar.

Lenovo Yoga Book kommer att lanseras i en Windows 10-version med en utlovad batteritid på runt 13 timmar samt en version med Android vars batteritid ska vara runt 15 timmar. Windows 10-versionen kommer att hamna på ungefär 6 000 kr i pris medan Android-varianten hamnar på ungefär 5 000 kronor. Dessa kommer sedan utökas med 4G eller LTE stöd, vilket dock lägger till ytterligare runt 1 000 kronor på prislappen.

Gamescom 2016

Fler artiklar från IFA 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Var ju riktigt cool och Android-versionen inte speciellt dyr heller. Frågan r hur pass original deras Android-version kommer bli. Lenovos Android-versioner som sitter på Moto telefonerna är ju utsökt men det är ju ett arv från Motorola.